ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Τουλάχιστον τρείς νεκροί στο Κάϊρο

Τουλάχιστον τρείς νεκροί στο Κάϊρο Facebook Twitter
0

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για νεκρούς στο Κάιρο, καθώς, όπως μεταδίδει το Ρόιτερς, άνδρες των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας άνοιξαν πυρ εναντίον υποστηρικτών του έκπτωτου Μόρσι, κοντά στο κτήριο της Προεδρικής Φρουράς. 

Από την πλευρά του πάντως ο εκπρόσωπος Τύπου του στρατού βγήκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδας να διαψεύσει ότι οι τουλάχιστον τρείς νεκροί, σκοτώθηκαν από πυρά του στρατού. Όπως είπε, ο στρατός έκανε αποκλειστικά χρήση άσφαιρων πυρών και δακρυγόνων.

Η κατάσταση είναι και πάλι τεταμένη στην Αίγυπτο, όπου οι υποστηρικτές του Μόρσι, οπαδοί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, έχουν βγει στους δρόμους της αιγυπτιακής πρωτεύουσας, αλλά και σε άλλες πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα για να διαδηλώσουν ζητώντας την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση.

Στο Σουέζ, οι στρατιώτες πυροβολούσαν στον αέρα, την ώρα που οι οπαδοί του Μόρσι προσπάθησαν να σπάσουν στο γραφείο του κυβερνήτη. Οι ισλαμιστές υποχώρησαν και δεν υπήρξαν θύματα, είπαν πηγές ασφαλείας.

Οι οπαδοί του Μίρσι αποκαλούν τη σημερινή ημέρα «Ημέρα Απόρριψης» της αποπομπής του ισλαμιστή προέδρου.

0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM