Πάνω από 2.500 χιλιάδες οι νεκροί μέσα σε 3 μήνες στο Ιράκ

Πάνω από 2.500 χιλιάδες οι νεκροί μέσα σε 3 μήνες στο Ιράκ Facebook Twitter
0

Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους τρείς μήνες στο Ιράκ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΗΕ.


Σύμφωνα με την αποστολή του ΟΗΕ στο Ιράκ, συνολικά 761 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.771 τραυματίστηκαν στην χώρα μόνον τον Ιούνιο, με τους οποίους ανήλθε σε 2.518 ο συνολικός αριθμός των νεκρών τους τρεις τελευταίους μήνες.

Ο ΟΗΕ υπογράμμισε ότι η πλειονότητα των θυμάτων των επιθέσεων που σημειώθηκαν τον Ιούνιο ήταν άμαχοι, ενώ σκοτώθηκαν επίσης 131 αστυνομικοί και 76 μέλη της ιρακινής ασφάλειας. Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους στη Βαγδάτη ενώ σε 4 επαρχίες οι νεκροί ξεπέρασαν τους 100.

Το Ιράκ συγκλονίζεται εδώ και μήνες από ένα σουνιτικό κίνημα αμφισβήτησης του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι, από εντάσεις που έχουν προκληθεί ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και το ιρακινό Κουρδιστάν, όπως και από ένα πολιτικό αδιέξοδο που εμποδίζει την υιοθέτηση νόμων που είναι ουσιαστικής σημασίας για την καλή λειτουργία της χώρας.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι αντάρτες «επιζητούν να προκαλέσουν έναν σημαντικό αριθμό θυμάτων, για να φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, να προκαλέσουν απογοήτευση και ίσως να επιταχύνουν μια επάνοδο των πολιτοφυλακών », δήλωσε ο Τζον Ντρέικ, ειδικός της βρετανικής εταιρείας AKE Group.

«Η περίοδος αυτή έχει κάτι πολύ γνώριμο», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην ανοιχτή σύγκρουση ανάμεσα στις θρησκευτικές κοινότητες που κλιμακώθηκε το 2006-2007 και προκάλεσε το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM