Τσεχία: Βυθισμένες πολιτείες στο Βορρά

Τσεχία: Βυθισμένες πολιτείες στο Βορρά Facebook Twitter
2

Τ' αυτοκίνητα έχουν αντικατασταθεί από βάρκες στις πλημμυρισμένες περιοχές της Τσεχίας, αφού οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Είναι ο μοναδικός τρόπος προκειμένου οι αρχές να εκκενώνουν γειτονιές ή να προσεγγίζουν όσους πεισματικά παραμένουν στα σπίτια τους και να τους μεταφέρουν προμήθειες.

«Οι φετινές πλημμύρες δεν είναι τόσο καταστροφικές, αλλά δεν θα καταφέρουμε να φτάσουμε σε όλα τα χωριά πριν από την επόμενη εβδομάδα» δήλωσε η Γιάνα Κομπέροβα, δήμαρχος στο Κρίβουσι.

Το μέτωπο της κακοκαιρίας έχει κινηθεί βόρεια της Πράγας, επηρεάζοντας δεκάδες πόλεις και χωριά στα σύνορα με τη Γερμανία.

Για κάποιους είναι η επανάληψη ενός θλιβερού έργου που βίωσαν ήδη μία φορά πριν από μία δεκαετία βλέποντας να χάνουν τα πάντα.

«Φτιάξαμε ένα καινούριο σπίτι το 2002 μετά τις πλημμύρες. Τώρα θα πρέπει να ξαναφτιάξουμε ένα νέο και πάλι από την αρχή» λέει η Εύα Μπιτερνόβα, κάτοικος στο Ζαλέζλιτσε.

Διασώστες και πυροσβέστες εργάζονται μερόνυκτα χωρίς ξεκούραση προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους και να φροντίσουν για την ασφάλεια των πολιτών.

Σύμφωνα με τον Τσέχο Πρωθυπουργό η χώρα του θα ζητήσει τη συνδρομή του ευρωπαϊκού ταμείου αλληλοβοήθειας, προκειμένου ν' αποκαταστήσει τις ζημιές.

Πηγή: Euronews

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
H βροχή που έχει πέσει στην Κεντρική Ευρώπη είναι πρωτοφανής.Αντιπλημμυρικά έργα υπάρχουνε αλλά η βροχή είναι συνεχής και καταρρακτώδης...Ρεκόρ νερού εδώ και πέντε αιώνες!
Δεν έχω καταλάβει, οι πλυμμήρες αυτές οφείλονται σε απρόβλεπτη θεομηνία, ή έλλειψη αντιπλυμμηρικών έργων; Στην Ελλάδα βέβαια συνηθίζουνε να αποδίδουνε παρόμοιες καταστάσεις σε «ξεσπάσματα της φύσης», αλλά στην ουσία οι αρμόδιοι κοπροσκυλιάζουνε και τα εν λόγω κονδύλια τρώγονται σε νυχτερινά μαγαζιά.