ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Οι μεγάλοι φοροφυγάδες στο τραπέζι των Βρυξελλών

Οι μεγάλοι φοροφυγάδες στο τραπέζι των Βρυξελλών Facebook Twitter
0

Η φοροδιαφυγή ήταν το μεγάλο θέμα στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής χθες στις Βρυξέλλες με τους αρχηγούς των κρατών να βγάζουν το «λογαριασμό» της και να προσπαθούν να βρούν τρόπους για την αντιμετώπιση της.

Ζητούμενο της Ε.Ε. είναι η μείωση στο μισό της φοροδιαφυγής που υπολογίζεται στο 1 τρις ευρώ και στόχος η μείωση της στο μισό ως το 2020, με μέτρα όπως η κατάργηση του φορολογικού απορρήτου και η ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

«Η φοροδιαφυγή είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, το οποίο καμία χώρα μέλος της Ε.Ε. δεν μπορεί από μόνη της να αντιμετωπίσει», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν Φαν Ρομπάι, τονίζοντας ότι «η καταπολέμησή της είναι ζήτημα δικαιοσύνης και αξιοπιστίας». Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη συνεργασίας ώστε να υπάρξει συμφωνία το δυνατό γρηγορότερα με φορολογικούς παραδείσους, όπως η Ελβετία, το Λιχτενστάιν, το Μονακό, η Ανδόρα και το Σαν Μαρίνο.

Την αναφορά στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, περί «αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο» υπογράμμισε ο Ζοζέ Μπαρόζο.

 «Θα εργαστούμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες θα πληρώνουν περισσότερα εκεί όπου έχουν την έδρα τους» δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ διαβεβαιώνοντας ότι θα καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να πληρώνουν τους φόρους στις χώρες όπου εδρεύουν οι πολυεθνικές εταιρίες.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση, εκτιμάται ότι κάθε χρόνο στην ΕΕ η απώλεια φορολογικών εσόδων φτάνει το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, λόγω φορολογικής απάτης ή φοροδιαφυγής, επιβαρύνοντας κατά 2.000 κάθε ευρωπαίο πολίτη.

0

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM