Προσαγωγή υπόπτου για την απόπειρα δολοφονίας του Βαρθολομαίου

Προσαγωγή υπόπτου για την απόπειρα δολοφονίας του Βαρθολομαίου Facebook Twitter
0

Στην προσαγωγή ενός ατόμου, την ώρα που ακόμη δύο καταζητούνται, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές μετά από έρευνα της εισαγγελίας της Άγκυρας για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η σχετική έρευνα ξεκίνησε έπειτα από επιστολή, η οποία εστάλη από την επαρχία Καϊσερί της κεντρικής Ανατολίας και στην οποία αναφερόταν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα γίνει στόχος δολοφονικής απόπειρας στις 29 Μαΐου, κατά την 560ή επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Χουριέτ».

Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν ενδεχόμενη σχέση του σχεδίου δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με τη δράση της παρακρατικής οργάνωσης Ergenekon. Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με προσοχή την υπόθεση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης σε 13 άτομα για παράνομες επιχορηγήσεις στη Φθιώτιδα

Ελλάδα / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινές φυλάκισης σε 13 άτομα για παράνομες επιχορηγήσεις στη Φθιώτιδα

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 12 από τους εμπλεκόμενους φέρονται να αποκόμισαν συνολικά παράνομα οφέλη άνω των 440.000 ευρώ, με τις επιδοτήσεις που έλαβε ο καθένας να κυμαίνονται από 13.000 έως και 91.000 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ελλάδα / Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τον καταδικασθέντα για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Ο Ζακ Κωστόπουλος, ακτιβιστής για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα και γνωστός drag performer, έχασε τη ζωή του στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό έξω από κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος
LIFO NEWSROOM