Οκτώ χρόνια κάθειρξης σε αξιωματικό της ΕΛΑΣ για εκβιασμούς

Οκτώ χρόνια κάθειρξης σε αξιωματικό της ΕΛΑΣ για εκβιασμούς Facebook Twitter
2

Σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την κατηγορία ότι παρείχε προστασία σε ιδιοκτήτες νυχτερινών καταστημάτων. Ο καταδικασθείς κατηγορείται ότι από το 2002 ως το 2005 εκβίαζε καταστηματάρχες της περιοχής ως διοικητής του Α.Τ. Χαριλάου και εισέπραττε ποσά για να μην κάνει ελέγχους. Φέρεται ότι από τον πρώτο απέσπασε περίπου 36 χιλιάδες ευρώ κι από το δεύτερο 600 ευρώ. Επιπλέον, ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δεχόταν διάφορα «δωράκια» από καταστηματάρχες της ίδιας περιοχής (από ηλεκτρονικές συσκευές μέχρι νωπό χοιρινό κρέας), τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για το αστυνομικό τμήμα.

Ο ίδιος έκανε λόγο στο δικαστήριο για σκευωρία, λέγοντας «αμαύρωσαν έναν παρασημοφορημένο αστυνομικό». Παρότι είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για εκβίαση, το δικαστήριο αποφάσισε ότι η έφεση του έχει αναστέλλουσα δύναμη και αφέθηκε ελεύθερος, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM