ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Μειώνεται το όριο κατάσχεσης για χρέη στο Δημόσιο;

Μειώνεται το όριο κατάσχεσης για χρέη στο Δημόσιο; Facebook Twitter
1

Αναστάτωση επικράτησε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που συζητά διάταξη του νομοσχεδίου για την κεφαλαιαγορά, με την οποία φαίνεται να μειώνεται το όριο κατάσχεσης μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο. Το θέμα έφερε στην Επιτροπή ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο οποίος επικαλούμενος σχετική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλάξει το όριο αυτό από τα 1.000 ευρώ που είναι τώρα στα 600 ευρώ.

Τα μέλη της Επιτροπής ζήτησαν διευκρινίσεις για την υπόθεση, με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη να δηλώνει πως «δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ορίου του ακατάσχετου ποσού». Παρ' όλα αυτά ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Μπέζας κάλεσε τον υφυπουργό να επιληφθεί του θέματος που έχει προκύψει με τη διαφορά που εντοπίζεται ανάμεσα στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και τη διάταξη του νομοσχεδίου.

1

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΟΒΕΣΙ

Πολιτική / Μαρινάκης για Κοβέσι: «Όποιος την ακούσει καταλαβαίνει ότι τα περί συγκάλυψης είναι παραμύθια»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο αφορά την ποινική ευθύνη υπουργών, λέγοντας ότι «όλοι συμφωνούμε πως πρέπει να αλλάξει»
LIFO NEWSROOM