Το Ιράν κατάσχει τα αγάλματα του Βούδα από τα καταστήματα

Το Ιράν κατάσχει τα αγάλματα του Βούδα από τα καταστήματα Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με μία ιρανική εφημερίδα, η κυβέρνηση της Τεχεράνης επιδίδεται στο κυνηγητό βουδιστικών αγαλμάτων σε καταστήματα της χώρας, ώστε να σταματήσει η προώθηση του βουδισμού.

Όπως αναφέρει το Αssociated Press, χθες Κυριακή, η ανεξάρτητη εφημερίδα Arman δημοσίευσε τις δηλώσεις ενός ενός κυβερνητικού στελέχους που τονίζει ότι η ιρανική κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την εξάπλωση της εν λόγω θρησκείας, μέσω των αγαλμάτων που θεωρούνται ως η μέγιστη απειλή για την ιρανική πολιτιστική κληρονομιά.

Ο Saeed Jaberi Ansari, ανέφερε ότι πρόκειται για μία πολιτιστική εισβολή, ενώ δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες για τον αριθμό των κατασχεθέντων αγαλμάτων.

Παρά την εμμονή του Ιράν με την προσπάθεια της Δύσης να επιβάλει στη χώρα τα πρότυπά της, είναι η πρώτη φορά που η Τεχεράνη βρήκε έναν καινούργιο εχθρό από την Ανατολή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Διεθνή / Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Το νέο μέτρο εκτιμάται πως θα ενισχύσει τα δημοτικά ταμεία έως και κατά 20 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να προορίζονται για τη βελτίωση των υποδομών για τους τουρίστες και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον χώρο
THE LIFO TEAM