Αλγερία: Ισλαμιστές κρατάνε πάνω από 40 δυτικούς ομήρους, δύο νεκροί

Αλγερία: Ισλαμιστές κρατάνε πάνω από 40 δυτικούς ομήρους, δύο νεκροί Facebook Twitter
0

Ισλαμιστές επιτέθηκαν σήμερα σε μονάδα αερίου της ΒΡ στα ανατολικά της Αλγερίας και απήγαγαν μεγάλο αριθμό αλλοδαπών εργαζομένων. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι ισλαμιστές ισχυρίζονται ότι προέβησαν σε αυτή την πράξη σε αντίποινα για την γαλλική στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι.

Σύμφωνα με τη Le Monde, κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκε ένας αλλοδαπός εργαζόμενος. Μέσα της Αλγερίας κάνουν λόγο για δύο νεκρούς. Ανάμεσα στους ομήρους είναι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Αμερικανοί, Γάλλοι, Βρετανοί και Ιάπωνες. Ο Βρετανός πρέσβης στην Αλγερία Martyn Roper επιβεβαίωσε μέσω Twitter ότι Βρετανοί βρίσκονται μεταξύ των ομήρων.

Επιπλέον, η σύζυγος ενός Νορβηγού που εργάζεται στην εταιρία, επιβεβαιώσε σήμερα σε νορβηγικά Μέσα την απαγωγή του συζύγου της.  

Η τηλεόραση της Αλγερίας μετέδωσε ότι βαριά οπλισμένοι τρομοκράτες με τρία οχήματα, επιτέθηκαν σε λεωφορείο που μετέφερε τους εργαζόμενους στην μονάδα φυσικού αερίου. Ακολούθησε σύγκρουση με την ασφάλεια των υπαλλήλων με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν έξι.

Σύμφωνα με το AFP, οι επιτιθέμενοι ανήκουν στην ταξιαρχία Khaled Aboul Αμπάς, Mokhtar Belmokhtar "- Belmokhtar, με το παρατσούκλι "Blind", που θεωρείται ότι έχουν σχέσεις με την Αλ Κάιντα.  

Οι ισλαμιστές στο Μάλι είχαν προεδιοποιήσεις για αντίποινα σε όλο τον κόσμο μετά την επέμβαση των Γάλλων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM