«Ένα παστέλ latte με λίγο boost διάθεσης για μένα, παρακαλώ!»

Ροφήματα: Tο νέο it-accessory που ποθούν fashion girlies και performative males Facebook Twitter
Για όσους αγαπούν τα ροφήματα όχι μόνο για τη γεύση αλλά και για την αισθητική τους, τα colorful latte είναι η απόλυτη απόλαυση.
0

Η εποχή των celebrities με τα overpriced ποτήρια ανήκει στο παρελθόν. Τώρα οι trendsetters είναι οι micro influencers της διπλανής πόρτας, πιο επιδραστικοί, πιο στοχευμένοι, πιο relatable. Τα carousel τους γεμίζουν με μισοφαγωμένα σαντουιτσάκια, cute ‘n’ messy γραφεία, μισοστρωμένα κρεβάτια, viral λάμπες IKEA και φυσικά iced coffees σε τεράστια ποτήρια με ό,τι μπορείς ή δεν μπορείς να φανταστείς. Μιλάμε για εντυπωσιακά και λαχταριστά ροφήματα που κερδίζουν πόντους στο ασταμάτητο κυνήγι των vibes.

Πρώτη διδάξασα η Emma Chamberlain, η νεαρή «αυτοκράτειρα του καφέ», που αποτελεί το τέλειο παράδειγμα του πώς οι δημιουργοί δίνουν στο αγαπημένο ρόφημα μια πιο fun και άμεση διάσταση. Έπειτα εντοπίσαμε το Nitro Bar στο Rhode Island. Με ακραίο μάρκετινγκ, limited edition ροφήματα και απίστευτα πολύχρωμες, λαχταριστές συνταγές, έγινε παγκόσμιο viral, ποστάροντας για επτά ολόκληρα χρόνια τους τρελούς συνδυασμούς, και έκανε παγκόσμια επιτυχία στο TikTok.

Σύμφωνα με το National Coffee Association η Gen Z και η σχέση της με τον καφέ περιγράφεται ως εξής:

• Πρώτα fun, μετά routine.

•  Το 47% των GenZers πίνει καφέ καθημερινά παγκοσμίως.

• Ο καφές τους επηρεάζεται από trends και περιστάσεις.

Τα carousel γεμίζουν με μισοφαγωμένα σαντουιτσάκια, cute ‘n’ messy γραφεία, μισοστρωμένα κρεβάτια, viral λάμπες IKEA και φυσικά iced coffees σε τεράστια ποτήρια με ό,τι μπορείς ή δεν μπορείς να φανταστείς.

• Προτιμούν iced και ready-to-drink ποτά.

• Δίνουν προτεραιότητα στη γεύση, τη διασκέδαση και την εμπειρία.

• Δημιουργούν μια πιο casual, playful σχέση με τον καφέ.

Μια γρήγορη πρόβλεψη: Ο καφές φέτος δεν θα είναι βαρετός

Ροφήματα: Tο νέο it-accessory που ποθούν fashion girlies και performative males Facebook Twitter
Στο Long Τalk coffee θα βρεις μια ξεχωριστή κατηγορία καφέ που οι ίδιοι πανέξυπνα ονομάζουν «Not Boring Coffee».

Αν ψάχνουμε κάτι στην Αθήνα που να τα κάνει όλα αυτά και να συμφέρει σε ό,τι αφορά την απόσταση, σίγουρα πρέπει να πάμε στην Καλλιθέα, πιο συγκεκριμένα στο Long Τalk coffee. Εκεί θα βρεις μια ξεχωριστή κατηγορία καφέ που οι ίδιοι πανέξυπνα ονομάζουν «Not Boring Coffee».

Στον κατάλογό τους θα βρεις από το γλυκό XL Biscoff Coffee και το spicy Shaken Espresso Brown Sugar μέχρι τα XL Peanut Caramel Oat Iced Latte και White Chocolate Hazelnut Iced Latte – εδώ ο καφές γίνεται εμπειρία. Οι πιο δημιουργικές επιλογές, όπως το Lavender Kiss ή το Coco-Choco Iced Latte, συνδυάζουν κρέμες και σιρόπια που πάνε το παιχνίδι του iced coffee μερικά βήματα παραπέρα.

Για τους beverage Connoisseurs: Ένα colorful latte

Ροφήματα: Tο νέο it-accessory που ποθούν fashion girlies και performative males Facebook Twitter
To Wild Souls κάνει κάθε γουλιά εμπειρία.

Για όσους αγαπούν τα ροφήματα όχι μόνο για τη γεύση αλλά και για την αισθητική τους, τα colorful latte είναι η απόλυτη απόλαυση. Από το μπλε ουράνιο τόξο του Blue Butterfly μέχρι το παιχνιδιάρικο Strawberry Vanilla ή το ζεστό και εκλεπτυσμένο Golden Coconut και το Matcha Pistachio, κάθε latte είναι μικρό έργο τέχνης, συνδυάζοντας χρώματα, γεύσεις και υφές με τρόπο τέτοιο που κάθε γουλιά γίνεται εμπειρία.To Wild Souls (Βουλής 36, Σύνταγμα / Ηροδότου & Καρνεάδου, Κολωνάκι) έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και στα aesthetics και στην ποικιλία. Όμως δεν είναι μόνο θέμα ομορφιάς: τα ερεθίσματα από τα έντονα, χαρούμενα χρώματα ενεργοποιούν την παραγωγή ντοπαμίνης, της «ορμόνης της χαράς», προσφέροντας ένα μικρό boost διάθεσης σε κάθε γουλιά.

Ροφήματα: Tο νέο it-accessory που ποθούν fashion girlies και performative males Facebook Twitter
Πολύ ωραία είναι η συλλογή του MOTIV.

Για τους πραγματικούς beverage connoisseurs, δεν πρόκειται απλώς για ροφήματα αλλά και για αισθητική, γεύση και χαρά σε ένα. Αυτά του Wild Souls είναι πάρα πολύ ωραία, η μικρή συλλογή του MOTIV (Eμμανουήλ Μπενάκη 20, Εξάρχεια / Φορμίωνος 42, Παγκράτι) είναι αρκετά cute και περιλαμβάνει ένα γαλάζιο με σπιρουλίνα, ένα ελαφρύ κίτρινο με κουρκουμά και ένα παστέλ πράσινο με μάτσα. Για μεγαλύτερη ένταση στο χρώμα ψάξε τα ροφήματα που προσφέρει το @giraffecoffeespot.

Cheese Tea: Το «τυρένιο» twist

Ροφήματα: Tο νέο it-accessory που ποθούν fashion girlies και performative males Facebook Twitter
Tο φρουτένιο Mango του Hi-tea Athens.

Ένα πανέμορφο ποτήρι τσάι για να ξεδιψάσουν ο οργανισμός σου και τα μάτια σου. Είναι τσάι (συχνά μαύρο ή πράσινο) topped με μια παχύρρευστη, αλμυρή και γλυκιά κρέμα από τυρί κρέμα. Η γεύση του είναι περίεργα εθιστική, κρατώντας μια ισορροπία μεταξύ αλμυρού και γλυκού που δεν περιμένεις. Και φυσικά, το visual είναι μοναδικό: layers, textures, αφρός. Τα Cheese Fruit Teas του Hi-tea Athens (Hρώων Πολυτεχνείου 16, Παλλήνη) είναι μια μικρή γευστική «τυροτρέλα» που επαναπροσδιορίζει την έννοια του iced tea. Από το φρουτένιο Mango, το γλυκό Ροδάκινο και τη δροσερή Φράουλα μέχρι τον ζουμερό Ανανά και το δροσερό Καρπούζι, κάθε ρόφημα συνδυάζει τη φρεσκάδα του φρούτου με την κρεμώδη γεύση του τυριού σε κάθε ρουφηξιά. Αξίζει να τα δοκιμάσεις και να ξανασκεφτείς το iced tea αλλιώς. Αν φτάσεις μέχρι εκεί, τσέκαρε και τα jelly teas: έχουν άπειρες γεύσεις και φουλ ενδιαφέρουσα υφή. Τώρα, αν θες οπωσδήποτε να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο, αλλά όλα αυτά τα μαγαζιά σού πέφτουν μακριά, τσέκαρε τις επιλογές που δίνουν τα Coffee Island της γειτονιάς σου.

Oolong Milk Tea

Ροφήματα: Tο νέο it-accessory που ποθούν fashion girlies και performative males Facebook Twitter
Oolong Tea με ζελεδάκια καφέ του Share Wish.

Το Oolong Milk Tea είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ροφήματα και συνδυάζει το κρεμώδες και λουλουδάτο τσάι Oolong με γάλα και συχνά με «μαργαριτάρια» ταπιόκας, δημιουργώντας ένα πλούσιο, βουτυρένιο και αρωματικό αποτέλεσμα.

Το τσάι Oolong είναι ημι-οξειδωμένο, μεταξύ πράσινου και μαύρου, και μπορεί να παρασκευαστεί από ποικιλίες όπως το κινέζικο Milk Oolong ή το ταϊβανέζικο Jin Xuan, που προσφέρουν νότες γάλακτος και βανίλιας. Το βρήκαμε στο Share Wish (Περικλέους 24, Αθήνα) που έχει έναν τεράστιο κατάλογο με «παλαβά» ροφήματα, διαθέτει τεράστια ποικιλία σε milk teas και πρέπει να πούμε ότι μας έπεσε το σαγόνι.

Και μετά ήρθε… η μάτσα

Ροφήματα: Tο νέο it-accessory που ποθούν fashion girlies και performative males Facebook Twitter
Αν είσαι φαν της matcha, η συλλογή του @Long Talk Caffe είναι must.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πουδρένιο, overpriced τσάι που έχει γεύση από γρασίδι και με κάθε ρουφηξιά σε κάνει να σκέφτεσαι τη λέξη «καθαριότητα»; Η μάτσα είναι η βασική εναλλακτική του καφέ που κατέκτησε τον πλανήτη και τα feeds μας. Κατάφερε ό,τι δεν κατάφερε η κομπούτσα: να μπει παντού, να αναμειχθεί με τρελούς συνδυασμούς, να γίνει γευστική και διασκεδαστική και να δώσει κάτι πραγματικά καινούργιο και yummy. Αν είσαι φαν της matcha, η συλλογή του @Long Talk Caffe είναι must.

Με Ceremonial Grade matcha, κάθε ρόφημα φέρνει premium ποιότητα και έντονη γεύση, χωρίς εκπτώσεις. Δοκίμασε το κλασικό Iced Premium Matcha Tea με Coconut Milk, το δυναμικό Dirty Matcha Latte με διπλό εσπρέσο ή το φρουτένιο Maui Mango Matcha με chia σπόρους. Για κάτι πιο παιχνιδιάρικο και δροσερό, οι νέες εκδοχές Matcha Strawberry και Peach Blue Matcha συνδυάζουν σορμπέ φρούτων, λουλούδια και γάλα αμυγδάλου για μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Agora symi

Γεύση / Agora: Η πιο γραφική ανηφόρα της Σύμης οδηγεί σε μια κουζίνα με χαρακτήρα

Σε ένα μικρό μπαλκόνι με θέα τα παστέλ αρχοντικά της Σύμης, ο Χρήστος Σιδηρόπουλος σερβίρει μια ελληνική κουζίνα που συνομιλεί με το παρελθόν χωρίς να το αντιγράφει – μιλάει χαμηλόφωνα, αλλά ακούγεται καθαρά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Οι ανθοί της cucina povera

Γεύση / Κολοκυθανθοί: Τα λουλούδια της φτωχής αλλά σοφής κουζίνας

Τα άνθη που είτε βουτιούνται στο κουρκούτι είτε γίνονται τροφαντός ντολμάς κρύβουν φθαρτή ομορφιά και μεγάλη γευστική παράδοση — πολύ πριν ο οδηγός Michelin αναδείξει τάσεις σαν το zero waste και το «από το χωράφι στο τραπέζι».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Το κρασί με απλά λόγια / Αμπέλι, άστρα και συναίσθημα: Ο Θοδωρής Κοντογιάννης και η βιοδυναμική οινοποίηση

Πώς επηρεάζει η αστρονομία τις καλλιεργητικές πρακτικές στο αμπέλι; Η Υρώ Κολιακουδάκη και ο Παναγιώτης Ορφανίδης σε μια συζήτηση με τον Θοδωρή Κοντογιάννη για τη σχέση του ανθρώπου με τη γη, την τεχνολογία και το κρασί, έξω από τα συνηθισμένα.
ΥΡΩ ΚΟΛΙΑΚΟΥΔΑΚΗ