ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Φωτιά στην Αχαΐα: Άνεμοι με ριπές 9 μποφόρ πνέουν στην περιοχή - Τα τρία μέτωπα

Φωτιά στην Αχαΐα: Άνεμοι με ριπές 9 μποφόρ πνέουν στην περιοχή - Τα τρία μέτωπα Facebook Twitter
Η φωτιά στην Αχαΐα εξελίσσεται ανεξέλεγκτα - Τα τρία ενεργά μέτωπα / Φωτ.: Eurokinissi
0

Η φωτιά στην Αχαΐα εξελίσσεται ταχύτατα και το ένα από τα ενεργά μέτωπα, πέρασε από τη Βιομηχανική Περιοχή με κατεύθυνση προς την Πάτρα.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι στην Αχαΐα πνέουν ισχυροί άνεμοι με ριπές 9 μποφόρ, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών που προσπαθούν να προστατεύσουν περιουσίες και να θέσουν υπό έλεγχο τα μέτωπα.

Πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αναφέρουν ότι μέχρι τώρα έχουν ξεσπάσει συνολικά τρεις πυρκαγιές.

Η πρώτη και κύρια πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Ίσωμα, κοντά στη Βιομηχανική Περιοχή. Είναι σε πλήρη εξέλιξη και για την κατάσβεση της επιχειρούν συνολικά 20 εναέρια μέσα που εναλλάσσονται, εκ των οποίων ένα ελικόπτερο είναι για τον συντονισμό τους.

Η φωτιά κινείται προς Κάτω Αλισσό.

Η δεύτερη πυρκαγιά είναι στην περιοχή Γλαύκος, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει ελεγχθεί.

Η τρίτη είναι στην περιοχή Πλατάνι και είναι σε εξέλιξη πλησίον κατοικημένης περιοχής. Εκτός από τα επίγεια μέσα για την κατάσβεση της επιχειρούν και δύο αεροσκάφη «καναντέρ».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές: Μάχη για να μη περάσουν στην Πάτρα οι φλόγες - Νύχτα τρόμου σε Χίο, Ζάκυνθο

Ελλάδα / Φωτιές: Μάχη για να μη περάσουν στην Πάτρα οι φλόγες - Νύχτα τρόμου σε Χίο, Ζάκυνθο

Για δεύτερη μέρα μαίνονται οι πυρκαγιές σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας - Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να μην φτάσει η φωτιά στην Πάτρα - Στη Χίο οι φλόγες έχουν μπει μέσα στο χωριό Κηπουριές
LIFO NEWSROOM