Καταγγελίες για «αρπαγή» φωτογραφιών και σεξουαλική παρενόχληση στο Vinted

Καταγγελίες για «αρπαγή» φωτογραφιών και σεξουαλική παρενόχληση στο Vinted Facebook Twitter
0

Ανησυχία προκαλούν οι μαρτυρίες γυναικών που χρησιμοποιούν το Vinted, καθώς καταγγέλλουν ότι φωτογραφίες τους κλέβονται και ανεβαίνουν, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, σε ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου, ενώ δέχονται και παρενοχλητικά μηνύματα μέσα στην πλατφόρμα.

Η δημοφιλής εφαρμογή μεταπώλησης ρούχων, με περισσότερους από 65 εκατ. χρήστες παγκοσμίως, φαίνεται να έχει γίνει στόχος μισογύνικων trolls και «κλεφτών» εικόνων, με καταγγελίες από Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία.

Η 22χρονη Μίνα από την Κολωνία κατήγγειλε ότι φωτογραφίες της με ρούχα προς πώληση, όπως μαγιό και καλοκαιρινά φορέματα, κατέληξαν σε ιστοσελίδες που την παρουσίαζαν ψευδώς ως «μοντέλο ερωτικού περιεχομένου». Παράλληλα, δέχθηκε προσβλητικά μηνύματα, όπως «Θέλω να αγοράσω το ρούχο αλλά να το δοκιμάσεις χωρίς εσώρουχο» ή «Μπορώ να αγοράσω και εσένα;».

Έρευνες ευρωπαϊκών ΜΜΕ έχουν εντοπίσει ομάδες στο Telegram και ιστότοπους που αναδημοσιεύουν φωτογραφίες χρηστών του Vinted σε σεξουαλικό πλαίσιο, χωρίς άδεια. Σε μία περίπτωση, το κανάλι Girls of Vinted συγκέντρωσε πάνω από 1.000 φωτογραφίες και 2.000 συνδρομητές, πριν κλείσει.

Το Vinted υποστηρίζει ότι εφαρμόζει «μηδενική ανοχή» σε τέτοιες πρακτικές, απενεργοποιώντας λογαριασμούς που παραβιάζουν τους όρους χρήσης και επικοινωνώντας με τρίτες πλατφόρμες για την αφαίρεση του υλικού. Ωστόσο, πολλές χρήστριες καταγγέλλουν ότι οι επιθέσεις συνεχίζονται από νέους λογαριασμούς.

Οι ειδικοί καλούν τα θύματα να καταγγέλλουν τα περιστατικά τόσο στις αρχές, όσο και στις ίδιες τις πλατφόρμες. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκάνδαλο διαφθοράς στα σύνορα Τουρκίας - ΕΕ: Το Καπικουλέ ως σημείο πίεσης και ατιμωρησίας

Διεθνή / Σκάνδαλο διαφθοράς στα σύνορα Τουρκίας - ΕΕ: Το Καπικουλέ ως σημείο πίεσης και ατιμωρησίας

Η επιχείρηση κατά της δωροδοκίας στα σύνορα Τουρκίας‑Βουλγαρίας (Kapıkule) αποκάλυψε 38 συλλήψεις τελωνειακών υπαλλήλων αλλά μπλόκαρε στις δικαστικές διαδικασίες: η έλλειψη αποδείξεων και οι απελευθερώσεις προκαλούν ερωτήματα για το κατά πόσο η διαφθορά αντιμετωπίζεται ουσιαστικά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Αφγανιστάν: «Ο μόνος τρόπος να πολεμήσω την κατάθλιψη» - Μέσα στα θρησκευτικά σχολεία των Ταλιμπάν

Διεθνή / Αφγανιστάν: «Ο μόνος τρόπος να καταπολεμήσω την κατάθλιψη» - Μέσα στα θρησκευτικά σχολεία των Ταλιμπάν

Ποιοι και τι διδάσκουν μέσα στα θρησκευτικά σχολεία του καθεστώτος των Ταλιμπάν - Τι συμβαίνει όταν μια οικογένεια αρνείται να στείλει τα κορίτσια της;
LIFO NEWSROOM
Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ζητά να ακυρωθούν οι μισές πτήσεις της Δευτέρας

Διεθνή / Κυβερνοεπίθεση σε αεροδρόμια: Οι Βρυξέλλες ζητούν να ακυρωθούν οι μισές σημερινές πτήσεις

Στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών την Κυριακή ακυρώθηκαν 45 αναχωρήσεις και 30 αφίξεις. Δεν υπήρξαν σημαντικές ακυρώσεις ή καθυστερήσεις στα αεροδρόμια Χίθροου του Λονδίνου και Μπράντενμπουργκ του Βερολίνου
LIFO NEWSROOM