Τατάρ σε Φειδία Παναγιώτου: «Μην υποκύψεις στις απειλές» – Τον προτρέπει να δημοσιεύσει τη συνέντευξη

Τατάρ σε Φειδία Παναγιώτου: «Μην υποκύψεις στις απειλές» – Τον προτρέπει να δημοσιεύσει τη συνέντευξη Facebook Twitter
0

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο η απόφαση του ευρωβουλευτή Φειδία Παναγιώτου να παραχωρήσει δίωρη συνέντευξη στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο περιθώριο συνάντησής τους στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Τατάρ, σε δηλώσεις του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα Star Kibris, κάλεσε τον Παναγιώτου «να μην υποκύψει στις απειλές» και να δημοσιεύσει τη συνέντευξη, χαρακτηρίζοντας τον Κύπριο ευρωβουλευτή «έναν νέο άνθρωπο με θάρρος και επιρροή, καθώς είναι και youtuber με πολυάριθμους ακολούθους».

«Με ρώτησε γιατί μιλώ για δύο κράτη και εξέφρασε κι εκείνος τις δικές του απόψεις. Αλλά τι κρίμα που στο Νότο τον χαρακτήρισαν προδότη. Πώς να επιτευχθεί συμφωνία με τέτοια νοοτροπία; Δεν αντέχουν ούτε στο ελάχιστο ν’ ακουστεί η φωνή μας», σημείωσε ο Τατάρ, αναφερόμενος στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Η Star Kibris, υπό τον τίτλο «Πώς θα κάνουμε συμφωνία με αυτή τη νοοτροπία;», επισημαίνει ότι η πρωτοβουλία Παναγιώτου προκάλεσε ενόχληση στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κάποιοι τον αποκάλεσαν ακόμη και «προδότη».

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε διεθνή καταγγελία για παρεμπόδιση της ελευθερίας της έκφρασης και της σκέψης: «Ήξερα ότι θα υπήρχε αντίδραση, αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάναμε στο σημείο να γελοιοποιηθεί τόσο πολύ αυτή η ιστορία. Ευχαριστώ ειλικρινά αυτόν τον νεαρό βουλευτή για το θάρρος που επέδειξε».

Το γραφείο του Φειδία Παναγιώτου δεν έχει μέχρι στιγμής τοποθετηθεί επίσημα για το αν η συνέντευξη θα δημοσιευτεί.

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM