Πέθανε παιδί 2 ετών από θερμοπληξία στην Ισπανία - Το ξέχασαν στο αυτοκίνητο

Ισπανία: Δίχρονο αγόρι πέθανε από θερμοπληξία - Το ξέχασαν στο αυτοκίνητο Facebook Twitter
Αστυνομικές αρχές καταφθάνουν στο σημείο όπου το παιδί έχασε τη ζωή του / Φωτ: CNA
0

Ένα αγοράκι δύο ετών έχασε τη ζωή του στην πόλη Μπαλς, κοντά στην Ταραγόνα της Ισπανίας, καθώς φέρεται να έμεινε για πολλές ώρες κλεισμένο μέσα σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στον ήλιο, σε περίοδο έντονης ζέστης.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο νωρίς το απόγευμα δεν κατάφεραν να το επαναφέρουν στη ζωή. Όπως ανέφεραν οι Αρχές, όλα δείχνουν πως πρόκειται για περιστατικό βαριάς αμέλειας από την πλευρά του πατέρα, ο οποίος φέρεται να άφησε το παιδί μόνο του στο όχημα όλο το πρωινό.

«Το παιδί βρισκόταν επί ώρες σε συνθήκες ασφυκτικής ζέστης μέσα σε κλειστό όχημα. Δεν υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει, ακόμη και ενήλικας δύσκολα θα τα κατάφερνε. Πρόκειται ξεκάθαρα για θερμοπληξία», δήλωσε εκπρόσωπος της καταλανικής αστυνομίας, επιβεβαιώνοντας ότι έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα.

Την ώρα του συμβάντος, η θερμοκρασία στην περιοχή είχε φτάσει τους 32 βαθμούς στη σκιά, ενώ η Ισπανία βιώνει παρατεταμένο κύμα καύσωνα, με θερμοκρασίες άνω των 40°C σε πολλές περιοχές.

Το τραγικό περιστατικό έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τον θάνατο δύο εργαζόμενων στην καθαριότητα, μια στην Κόρδοβα και μια στη Βαρκελώνη, που εκτιμάται πως υπέστησαν θερμοπληξία κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM