Ινδία: Μυστήριο με νεκρές τίγρεις σε προστατευόμενο δάσος

ΤΙΓΡΕΙΣ ΙΝΔΙΑ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Pexels
0

Μια τίγρης και τα τέσσερα μικρά της εντοπίστηκαν νεκρά σε προστατευόμενο δάσος στην νότια πολιτεία Καρνατάκα στην Ινδία.

Η Ινδία ξεκίνησε έρευνα μετά τον εντοπισμό τους, δήλωσε αξιωματούχος σήμερα Παρασκευή (27 Ιουνίου). Ο υπουργός Δασών της πολιτείας, Εσουάρ Καντρέ, δήλωσε ότι οι «αφύσικοι» θάνατοι ήταν «εξαιρετικά τραγικοί και οδυνηροί» και ότι έχει συσταθεί ομάδα έρευνας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δασικοί αξιωματούχοι υποψιάζονται δηλητηρίαση. Η εφημερίδα Times of India έγραψε ότι κάτοικοι δηλητηρίασαν σκοπίμως το κουφάρι αγελάδας που είχε σκοτώσει η τίγρη και έφαγε στη συνέχεια μαζί με τα μικρά της.

«Εάν υπήρξε κάποια αμέλεια ή εάν οι τίγρεις πέθαναν για οποιονδήποτε λόγο, έχω διατάξει την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των υπευθύνων», δήλωσε ο Καντρέ.

Οι συνεχείς προσπάθειες διατήρησης έχουν οδηγήσει σε μια σταθερή ανάκαμψη του αριθμού των μεγάλων αιλουροειδών στην Ινδία. Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, υπάρχουν πάνω από 3.600 τίγρεις στην άγρια ​​φύση στην Ινδία: το 75% του παγκόσμιου πληθυσμού τους.

Ωστόσο, η συρρίκνωση των οικοτόπων και η επέκταση των ανθρώπινων οικισμών έχουν επίσης, τροφοδοτήσει συγκρούσεις. Πάνω από 600 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις τίγρεων την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Με πληροφορίες από Channel News Asia και Times of India

 
 
 
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα προβληματικά δέντρα μιας υπερβολικά τσιμενταρισμένης πόλης

Η Αθήνα φλέγεται / Τα προβληματικά δέντρα μιας υπερβολικά τσιμενταρισμένης πόλης

Έχει αρκετό πράσινο η Αθήνα; Έχει τα σωστά δέντρα και τι προσφέρουν αυτά; Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι πνεύμονες πρασίνου και τα πάρκα της πόλης; Τι γίνεται με τα δέντρα που θα κοπούν για το μετρό; Ο αρχιτέκτονας δρ. Θωμάς Δοξιάδης εξηγεί.
M. HULOT