Η Τεχεράνη λέει ότι κατέρριψε ισραηλινό F-35 - Drone «έπεσε στο Ιράν» λέει το Τελ Αβίβ

Η Τεχεράνη λέει ότι κατέρριψε ισραηλινό F-35 - Drone «έπεσε στο Ιράν» λέει το Τελ Αβίβ Facebook Twitter
φωτ.: Χ
0

Ο Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κρίσεων του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι η αεράμυνα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ταμπρίζ κατέρριψε ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος F-35 στο βορειοδυτικό Ιράν, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Πρόκειται για το τέταρτο μαχητικό αεροσκάφος F-35 που αναχαιτίζεται και καταστρέφεται από την αεράμυνα του Ιράν, αν ισχύει ο συγκεκριμένος ισχυρισμός. 

Μιλώντας στο IRNA την Τρίτη, ο Ματζίντ Φάρσι δήλωσε ότι είχαν καταρριφθεί προηγουμένως άλλα δύο μαχητικά αεροσκάφη στην Ταμπρίζ. Προσέθεσε ότι τρεις τοποθεσίες γύρω από την Ταμπρίζ έγιναν στόχος την Τρίτη και τα συστήματα αεράμυνας αντιμετώπισαν τα ισραηλινά μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (MAVs) που εισέβαλαν.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τη Δευτέρα για πρώτη φορά από την έναρξη των αεροπορικών πληγμάτων του στο Ιράν ότι ένα από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του έπεσε σε ιρανικό έδαφος αφότου τέθηκε στο στόχαστρο πυρών από πύραυλο.

«Πύραυλος εδάφους-αέρος εκτοξεύθηκε προς την κατεύθυνση ενός drone» της Πολεμικής Αεροπορίας, και αυτό «έπεσε στο Ιράν», ανέφερε ανακοίνωση του στρατού. «Δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διαρροής πληροφοριών», προστίθεται στο κείμενο. Ο ισραηλινός στρατός δεν διευκρινίζει το είδος του μη επανδρωμένου αεροσκάφους που καταρρίφθηκε (drone επιτήρησης, επιθετικό drone...).

Η υπηρεσία Τύπου της ιρανικής κρατικής ραδιοφωνίας-τηλεόρασης (IRIB) ανακοίνωσε νωρίτερα πως η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε σήμερα το πρωί «ένα drone Hermès» στον ουρανό πάνω από το Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν).

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που εμφανίζεται ως Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οργή στα social για τη φωτογραφία που τον εμφανίζει ως Ιησού μετά την επίθεσή του στον Πάπα

Ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε τη φωτογραφία που δημιουργήθηκε με ΑΙ στην πλατφόρμα Truth Social, κατηγορώντας παράλληλα τον Ποντίφικα ότι είναι «αδύναμος» στο ζήτημα της εγκληματικότητας και «κακός» στην εξωτερική πολιτική
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Διεθνή / Πέτερ Μαγιάρ: Ποιος είναι ο «πρώην» άνθρωπος του Όρμπαν που έβαλε τέλος στη 16ετή κυριαρχία του

Μέσα σε μόλις δύο χρόνια, πέρασε από το να αποτελεί μέρος του συστήματος του Βίκτορ Όρμπαν, στο να αναδειχθεί στον πολιτικό που έβαλε τέλος στη 16ετή ηγεμονία του Fidesz στην Ουγγαρία
THE LIFO TEAM