Σειρήνες ηχούν ξανά στο κεντρικό Ισραήλ - Νέο κύμα ιρανικών επιθέσεων

Σειρήνες ηχούν ξανά στο κεντρικό Ισραήλ - Νέο κύμα ιρανικών επιθέσεων Facebook Twitter
Φωτογραφία © ΕΡΑ
0

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ηχούν εκ νέου στην Ιερουσαλήμ και στο Τελ Αβίβ, στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς το Ιράν εκτοξεύει νέο κύμα πυραυλικών επιθέσεων. 

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους πολίτες να μεταβούν στα καταφύγια, ενώ αναχαιτίσεις και εκρήξεις ακούγονται αυτή τη στιγμή στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, καθώς ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι πλήττουν βόρειες και κεντρικές περιοχές του Ισραήλ. «Οι μετακινήσεις σε δημόσιους χώρους πρέπει να ελαχιστοποιούνται και οι δημόσιες συγκεντρώσεις πρέπει να αποφεύγονται. Μόλις λάβετε συναγερμό, εισέλθετε σε προστατευμένο χώρο και παραμείνετε εκεί μέχρι να εκδοθεί επίσημη ενημέρωση» ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν επιβεβαιώνουν ότι έχουν εκτοξευθεί βαλλιστικοί πύραυλοι προς το Ισραήλ. Η δήλωση έρχεται λίγα λεπτά μετά την αναφορά του ισραηλινού στρατού για νέα πυραυλική επίθεση από το Ιράν, προειδοποιώντας τους πολίτες να μετακινηθούν σε προστατευμένες περιοχές.

Το Ισραήλ διαθέτει ακόμα μία μεγάλη λίστα στόχων που σχεδιάζει να πλήξει στο Ιράν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος, ενώ οι δύο χώρες συνεχίζουν τις εκατέρωθεν πυραυλικές επιθέσεις. Ο ίδιος αξιωματούχος αρνήθηκε να προβλέψει για πόσο χρονικό διάστημα θα συνεχιστούν οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί κατά του Ιράν, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ επιτέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου κατά περίπου 80 στόχων στην Τεχεράνη.

Περαιτέρω ιρανικές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους αναμένονται τις επόμενες ημέρες στο Ισραήλ, προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, ταξίαρχος Έφι Ντεφρίν. «Έρχονται δύσκολες μέρες. Θα υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις τις επόμενες ημέρες», δήλωσε.

Ο ίδιος επισήμανε πως από την πλευρά της η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία «δεν σταματά να χτυπά ούτε στιγμή». «Ακόμα και αυτή την ώρα, χτυπάμε δεκάδες στόχους στην Τεχεράνη. Εντείνουμε τη ζημιά στο πυρηνικό πρόγραμμα και τις στρατιωτικές δυνατότητες της Τεχεράνης» ανέφερε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

Διεθνή / Η βρετανική δεξιά επιστρέφει στην εποχή Θάτσερ – Το νέο σχέδιο κατά του Μπλερισμού

50 χρόνια μετά την άνοδο της Θάτσερ, η βρετανική δεξιά βλέπει τον Μπλερισμό ως λάθος πορεία. Τόρις και Reform UK προγραμματίζουν αλλαγές στη νομοθεσία, πρόνοια και κοινωνική ατζέντα
LIFO NEWSROOM
Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Διεθνή / Γιατί η επίσκεψη του υπουργού των Ταλιμπάν στην Ινδία είναι τόσο σημαντική

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ταλιμπάν, Αμίρ Χαν Μουτάκι, πραγματοποιεί ιστορική επίσκεψη στην Ινδία, ενισχύοντας τις διπλωματικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις μεταξύ Δελχί και Καμπούλ, ενώ παρακολουθεί στενά το Πακιστάν
LIFO NEWSROOM
Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Διεθνή / Ρωσικές επιθέσεις «αχρηστεύουν» το 60% της παραγωγής αερίου στην Ουκρανία – Φόβοι για χειμερινή ενεργειακή κρίση

Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε υποδομές φυσικού αερίου της Ουκρανίας πλήττουν το 60% της παραγωγής, προκαλώντας φόβους για ελλείψεις το χειμώνα
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ», δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: «Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ» δηλώνει η φετινή νικήτρια, Μαρία Κορίνα Ματσάδο

«Στηριζόμαστε στον πρόεδρο Τραμπ, στον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών, στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και στις δημοκρατικές χώρες του κόσμου ως τους κύριους συμμάχους μας για να πετύχουμε την Ελευθερία και τη δημοκρατία», έγραψε η Βενεζουελανή πολιτικός
LIFO NEWSROOM
Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Διεθνή / Μαρίν Λεπέν: Η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την κρίση Μακρόν στη Γαλλία

Καθώς η Γαλλία παραμένει σε πολιτική κρίση, η Μαρί Λεπέν και η «Εθνική Συσπείρωση» εκμεταλλεύονται το χάος για να ενισχύσουν την επιρροή τους και να προετοιμαστούν για πιθανές πρόωρες εκλογές
LIFO NEWSROOM
«Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Διεθνή / «Καρφιά» του Λευκού Οίκου προς την Επιτροπή Νόμπελ: «Απέδειξαν ότι βάζουν την πολιτική πάνω από την ειρήνη»

Αφού η Επιτροπή Νόμπελ αγνόησε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο διευθυντής επικοινωνίας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι δεν αναγνώρισαν «έναν ανθρωπιστή που κινεί βουνά με τη δύναμη της θέλησής του»
LIFO NEWSROOM