Προς πώληση το OnlyFans με τίμημα «μαμούθ» ύψους 8 δισ. δολαρίων

Προς πώληση το OnlyFans με τίμημα «μαμούθ» ύψους 8 δισ. δολαρίων Facebook Twitter
OnlyFans/ Φωτ.: Getty Images
0

Ο ιδιοκτήτης του OnlyFans, της πλατφόρμας συνδρομών που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες κυρίως για περιεχόμενο ενηλίκων, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση της έδρας του στο Ηνωμένο Βασίλειο έναντι 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία Fenix International βρίσκεται σε συνομιλίες με κοινοπραξία υπό την ηγεσία της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας Forest Road Company (FRC), μέλη του διοικητικού συμβουλίου της οποίας είναι και ο Κέβιν Μέιερ, πρώην στέλεχος της Disney επί σχεδόν 15 έτη και για σύντομο χρονικό διάστημα διευθύνων σύμβουλος του TikTok.

Η Fenix ανήκει στον Λεονίντ Ραντβίνσκι, έναν 43χρονο Ουκρανοαμερικανό επιχειρηματία, ο οποίος έχει λάβει μερίσματα σχεδόν 1,3 δισ. δολαρίων από την εξαιρετικά κερδοφόρα πλατφόρμα από το 2020.

Το OnlyFans αριθμεί πάνω από 4 εκατομμύρια λογαριασμούς δημιουργών περιεχομένου, οι οποίοι χρεώνουν τους συνδρομητές για πρόσβαση στο υλικό τους, με τα έσοδα να κατανέμονται 80/20 υπέρ των δημιουργών. Η πλατφόρμα διαθέτει 305 εκατομμύρια λογαριασμούς «θαυμαστών», οι οποίοι μπορούν να αγοράζουν βίντεο και να στέλνουν μηνύματα στους αγαπημένους τους δημιουργούς. Αν και το OnlyFans επισημαίνει πως φιλοξενεί ποικίλο περιεχόμενο όπως κωμωδία, lifestyle και διασημότητες, έχει ταυτιστεί με την πορνογραφία και διαθέτει αυστηρό ηλικιακό όριο 18 ετών.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία, η πλατφόρμα κατέγραψε έσοδα ύψους 1,3 δισ. δολαρίων από 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Νοεμβρίου 2023, σημειώνοντας αύξηση 20% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα προ φόρων κέρδη της αυξήθηκαν κατά 25%, φτάνοντας τα 658 εκατ. δολάρια. Ο αριθμός τόσο των λογαριασμών δημιουργών όσο και των λογαριασμών θαυμαστών αυξήθηκε σχεδόν κατά 30% έκαστος, ενώ οι δημιουργοί έλαβαν συνολικά 6,6 δισ. δολάρια το 2023.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του OnlyFans, Κέιλι Μπλερ, είχε δηλώσει εκείνη την περίοδο ότι η εταιρεία εδραίωσε τη θέση της ως «μια κορυφαία εταιρεία ψηφιακής ψυχαγωγίας και ένα βρετανικό τεχνολογικό success story».

Η Fenix βρίσκεται επίσης σε συνομιλίες και με άλλους ενδιαφερόμενους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που αποκάλυψε πρώτο τις διαπραγματεύσεις εξαγοράς. Παράλληλα, θεωρείται ότι μια δημόσια εγγραφή (flotation) της πλατφόρμας δεν είναι πιθανό σενάριο.

Το OnlyFans ιδρύθηκε το 2016 από τον Τιμ Στόουκλι, με χρηματοδότηση από δάνειο που έλαβε από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν τραπεζίτης. Ο Ραντβίνσκι αγόρασε την εταιρεία το 2018. Ελάχιστα είναι γνωστά για τον Ραντβίνσκι, ο οποίος γεννήθηκε στην Οδησσό, αν και στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρεται ότι είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Northwestern University των ΗΠΑ και ζει στη Φλόριντα. Πριν αποκτήσει το OnlyFans, διατηρούσε επιχείρηση με διαδικτυακές κάμερες για ενηλίκους.

Τον Μάρτιο, η βρετανική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών επέβαλε πρόστιμο ύψους 1 εκατ. λιρών στη Fenix, επειδή δεν ανταποκρίθηκε με ακρίβεια στα αιτήματα για πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα επαλήθευσης ηλικίας στην πλατφόρμα, συγκεκριμένα την τεχνολογία εκτίμησης προσώπου που υπολογίζει την ηλικία του χρήστη μέσω selfie.

Η Ofcom δήλωσε ότι η Fenix είναι μια μεγάλη και επαρκώς χρηματοδοτημένη εταιρεία, η οποία ήταν «πλήρως ενήμερη για τις ρυθμιστικές της υποχρεώσεις» και όφειλε να έχει αποφύγει τις παραλείψεις.

Με πληροφορίες από Guardian
 

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM