LIVE!

Ο καιρός σήμερα: Αφρικανική σκόνη και ζέστη - Πότε αλλάζει η ατμόσφαιρα

Ο καιρός σήμερα: Αφρικανική σκόνη και ζέστη - Πότε αλλάζει η ατμόσφαιρα Facebook Twitter
Αφρικανική σκόνη περιμένουμε στον καιρό σήμερα, Πέμπτη / Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Αφρικανική σκόνη και ζέστη αναμένουμε στον καιρό σήμερα Πέμπτη, 22 Μαΐου. 

Στα νησιά του Αιγαίου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, όμως το πρωί στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη τη χώρα, όπως επισημαίνει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 26 με 28 βαθμούς, τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 29 με 30 και στη Θεσσαλία τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη, 22 Μαΐου

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα νησιά του Ιονίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε πιθανώς να επηρεαστούν πρόσκαιρα η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στον Κορινθιακό δυτικοί βορειοδυτικοί πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στις Σποράδες νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή 23-05-2025

Αρχικά γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Από τις μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις στα δυτικά και νότια θα πυκνώσουν και στα νησιά του Ιονίου (κυρίως περιοχή Κεφαλονιάς - Ζακύνθου), τη δυτική και κεντρική Στερεά καθώς και την Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια τμήματα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στη νησιωτική χώρα, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 26 με 28 και τοπικά τους 29 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη τους 29 με 30 και τοπικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 24-05-2025

Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 έως 5 και στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ στην περιοχή του Καστελορίζου θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα κεντρικά και νότια.

Ο καιρός την Κυριακή 25-05-2025

Από τις πρωινές ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές όμως στην ανατολική νησιωτική χώρα θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός τη Δευτέρα 26-05-2025

Άστατος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

 
 
 
Ελλάδα
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ NOVARTIS

Ελλάδα / Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την εξέταση του από την υπεράσπιση, είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για «όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Ελλάδα / Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Το δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Λαδάδικα, όπου εκτιμούν οι αρχές πως κατασκευάστηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
LIFO NEWSROOM
The Upfront Initiative 2025- Live: Λεπτό προς λεπτό το συνέδριο για ισότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025- Live: Λεπτό προς λεπτό το συνέδριο για ισότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα

Περισσότερες από 50 προσωπικότητες από την πολιτική, τον πολιτισμό, τα media και την κοινωνία των πολιτών συμμετέχουν στο φετινό The Upfront Initiative, που επιστρέφει για 4η χρονιά στο Ωδείο Αθηνών
LIFO NEWSROOM