ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 36χρονος

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε ο 36χρονος Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Στη φυλακή οδηγείται, μετά την απολογία του στον 1ο τακτική ανακριτή Θεσσαλονίκης, ο 36χρονος που κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση της έκρηξης βόμβας στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου, όπου έχασε τη ζωή της μία 38χρονη.

Ο 36χρονος αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες που του αποδίδονται και αφορούν τη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, την έκρηξη με κίνδυνο για άνθρωπο, την προμήθεια-κατοχή-κατασκευή εκρηκτικών υλών, όπως επίσης τη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και την παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η θέση που διατύπωσε στην απολογία του είναι ότι δέχθηκε έναντι μικρής αμοιβής να μεταφέρει ένα σακίδιο από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης σε διαμέρισμα στην περιοχή των Λαδάδικων, το οποίο φέρεται να είχε νοικιάσει μέσω πλατφόρμας βραχυχρόνιας μίσθωσης. «Το έκανα για το "χαρτζιλίκι". Δεν γνώριζα για το περιεχόμενο του σακιδίου. Έλαβα ένα μήνυμα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής από άγνωστο άτομο. Είχα ξανακάνει μία μεταφορά για τον ίδιο, αλλά δεν γνωρίζω τα στοιχεία ταυτότητάς του», απολογήθηκε ο 36χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που ομόφωνα τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι από το συγκεκριμένο διαμέρισμα ξεκίνησε η 38χρονη και έφτασε μέχρι το σημείο όπου έχασε τη ζωή της όταν εξερράγη η βόμβα την οποία τοποθέτησε έξω από υποκατάστημα τράπεζας, στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Πλάτωνος. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα βρέθηκαν εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος, πυροκροτητές και μικρή ποσότητα ΤΝΤ. Ακολούθησαν αστυνομικές έρευνες σε συνολικά τέσσερα σπίτια στην Αττική μέχρι να εντοπιστεί τελικά ο 36χρονος, στα μέσα της εβδομάδας, σε ένα σπίτι στην περιοχή του Πειραιά, όπου φαίνεται να τον φιλοξενούσε μια φίλη του.

Ελλάδα
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ελλάδα / Σεισμός στην Καλαμάτα: Ίσως είναι το ρήγμα που έδωσε τα 6,5 Ρίχτερ το 1947, εκτιμά ο Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος συνέδεσε τη σημερινή δόνηση με τον μεγάλο σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που είχε σημειωθεί στην περιοχή το 1947, διευκρινίζοντας πως δεν σχετίζεται με το επίκεντρο του σεισμού της Καλαμάτας του 1986
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Βαρύ κατηγορητήριο σε 37χρονο και 24χρονη για τον βιασμό της 10χρονης κόρης της

Η 24χρονη μητέρα και ο 37χρονος σύντροφός της κατηγορούνται για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
LIFO NEWSROOM