Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του

Σκύλος σώζει δίχρονο αγόρι που χάθηκε για 16 ώρες στην άγρια φύση – Περπάτησε 11 χλμ μόνος του Facebook Twitter
0

Ένα δίχρονο αγόρι που αγνοείτο για 16 ώρες βρέθηκε σώο στην άγρια φύση της Αριζόνα, χάρη στην καθοριστική παρέμβαση ενός σκύλου φύλακα, ο οποίος το συνόδευσε σε μέρος όπου εντοπίστηκε από κτηνοτρόφο της περιοχής, σύμφωνα με τις αρχές της κομητείας Γιάβαπάι.

Το παιδί εξαφανίστηκε τη Δευτέρα το απόγευμα από την οικία του στο Σέλιγκμαν, περίπου 160 χιλιόμετρα νότια του Εθνικού Πάρκου του Γκραντ Κάνιον, φορώντας μόνο ένα μπλε φανελάκι και παντελόνι πιτζάμας. Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση έρευνας με περισσότερους από 40 διασώστες, ενώ και ελικόπτερο του Υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας εντόπισε δύο πούμα στην ευρύτερη περιοχή, αυξάνοντας την ανησυχία για την ασφάλεια του παιδιού.

Την Τρίτη το πρωί, ο κτηνοτρόφος Σκότι Ντάντον εντόπισε το αγόρι σε απόσταση επτά μιλίων από το σημείο της εξαφάνισης, συνοδευόμενο από τον σκύλο του, Buford, έναν Anatolian Pyrenees. Ο σκύλος, που κανονικά περιπολεί τη φάρμα για να αποτρέπει επιθέσεις από κογιότ, φέρεται να συνόδευσε το παιδί για τουλάχιστον ένα μίλι μέσα από δύσβατο ορεινό έδαφος.

«Βγήκα με το φορτηγάκι μου και τον είδα να περπατά δίπλα στον φράχτη μαζί με ένα ξανθό παιδάκι», δήλωσε ο Ντάντον στο τοπικό δίκτυο KPNX. «Είχα ακούσει νωρίτερα για το αγνοούμενο παιδί και κατάλαβα αμέσως ότι ήταν εκείνος».

Το παιδί δήλωσε ότι είχε κοιμηθεί κάτω από ένα δέντρο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Παρότι εμφανώς αναστατωμένο, βρισκόταν σε καλή φυσική κατάσταση.

«Πέρασε από εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, με φαράγγια και σωρούς βράχων – δύσκολο ακόμα και για ενήλικες», τόνισε ο Ντάντον. «Ήταν πραγματικά απίστευτο το ότι κατάφερε να διανύσει επτά μίλια μόνος του».

Οι αρχές επεσήμαναν ότι πρόκειται για θαύμα, καθώς στην περιοχή συναντώνται συχνά πούμα, κογιότ και ενίοτε αρκούδες. Ο Buford περιγράφεται ως σκύλος φιλικός προς τα παιδιά και, όπως εκτιμά ο ιδιοκτήτης του, «δεν θα τον άφηνε μόνο του αφού τον βρήκε».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM