Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Η στιγμή των σοβαρών επεισοδίων μετά τον αγώνα

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Η στιγμή των σοβαρών επεισοδίων μετά τον αγώνα Facebook Twitter
Σοβαρά επεισόδια μετά το ματς Ολυμπιακός - ΑΕΚ/ Eurokinissi
0

Την κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος στην ιστορία του γιορτάζει ο Ολυμπιακός, ωστόσο μετά το τέλος του αγώνα εναντίον της ΑΕΚ, προκλήθηκαν σοβαρά επεισόδια ανάμεσα στους παίκτες.

Για την 3η αγωνιστική των Play Off 1-4 οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 της ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» χάρη σε γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, εξασφαλίζοντας μαθηματικά τον τίτλο. Ο Μαροκινός φορ σκόραρε στο 55ο λεπτό κι έκανε- για μία ακόμη φορά- τη διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες, σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. 

Ωστόσο, τρομερή ένταση σημειώθηκε στο φινάλε του αγώνα, με τους παίκτες των δύο ομάδων να ξεφεύγουν στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο καβγάς ξεκίνησε με το θερμό τετ α τετ που είχαν ο Μπρούνο με τον Έρικ Λαμέλα, με τον Τζουλιάν Μπιανκόν να τρέχει και να πιάνει από τον λαιμό τον Αργεντινό για να βρεθούν κοντά τους κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Κι ενώ αρκετοί προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τους υπόλοιπους, πάντα προέκυπτε μια νέα εστία έντασης.

Ο Ιταλός διαιτητής του ματς απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τους Αλέξανδρο Πασχαλάκη και Αρολντ Μουκουντί, ενώ στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης. Και τελικά, λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγινε γνωστό ότι ο Ιταλός διαιτητής απέβαλε και τους Νταβίντ Κάρμο και Αντονί Μαρσιάλ ενώ απομένει να δούμε αν ο αθλητικός δικαστής ή ο αθλητικός εισαγγελέας θα καλέσει κι άλλους ποδοσφαιριστές.

Λίγο πριν μπουν οι ομάδες στ' αποδυτήρια κι ενώ φάνηκε να είχε επέλθει η ηρεμία, ξέσπασαν νέα επεισόδια, αυτή τη φορά με τη συμμετοχή και του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος ζητούσε έντονα τον λόγο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: «Ρότα και Κοϊτά δέχθηκαν επίθεση από ιδιώτες τραμπούκους» δήλωσε ο Μάριος Ηλιόπουλος

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος, κατήγγειλε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ότι οι Λάζαρος Ρότα και Αμπουμπακαρί Κοϊτά «δέχθηκαν επίθεση από ιδιώτες τραμπούκους».

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε: «Να βαράνε τραμπούκοι, να βαράνε παίκτες. Άλλο να τσακώνονται παίκτες μεταξύ τους και άλλο τραμπούκοι ιδιώτες χωρίς να είναι παίκτες. Χτυπήσανε δύο παίκτες μας, τον Ρότα και τον Κοϊτά οι οποίοι το κατήγγειλαν. Μάλιστα ο ένας έχει μπουνιές στο κεφάλι. Νομίζω ότι είναι τραγικό, το ποδόσφαιρο ξαναγυρίζει πίσω. Εκεί που προσπαθούμε να βάλουμε μία ρότα το ποδόσφαιρο ξαναγυρίζει πίσω. Είναι αίσχος, είναι ντροπή, είναι βούρκος, είναι τραμπουκισμοί, είναι αλητεία. Λυπάμαι που το ποδόσφαιρο σήμερα έχει τέτοια πράγματα.

Όσον αφορά το αγωνιστικό, ήταν ένα παιχνίδι κορώνα-γράμματα. Όποιος βάλει πρώτος γκολ. Εάν το έβαζε ο Μάνταλος πρώτος θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Ήταν ένα παιχνίδι κορώνα-γράμματα, έκατσε στην άλλη πλευρά του νομίσματος, δεν έχω να πω πολλά. Λυπάμαι για αυτή την κατάντια και για αυτή τη ντροπή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι πρέπει να κάνω; Θα πρέπει να κάτσω να ηρεμήσω, να σκεφτώ τι πρέπει κάποιος άλλος να κάνει με την αθλητική βία, με τους τραμπουκισμούς και την αλητεία. Αυτό σκέφτομαι να κάνω, ευχαριστώ πολύ».

 
Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αθλητισμός / Σε «θρίλερ» εξελίσσεται η υπόθεση Βαλαντσιούνας – Οι Νάγκετς μπλοκάρουν τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό

Αποφασισμένοι να τον κρατήσουν στο ΝΒΑ εμφανίζονται οι Ντένβερ Νάγκετς, την ώρα που ο 33χρονος Λιθουανός σέντερ βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για ιατρικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Αθλητισμός / Εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής στο Fly Athens 2025: «Άγγιξε» νέο πανελλήνιο ρεκόρ

Το Καλλιμάρμαρο γέμισε με φίλους του στίβου που χειροκρότησαν θερμά τον Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ανταπέδωσε με μια από τις κορυφαίες φετινές επιδόσεις παγκοσμίως — την τέταρτη καλύτερη για το 2025
LIFO NEWSROOM
Από τον Ντιόγκο Ζότα στον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα: Οι αθλητές που έχασαν στην ζωή τους σε τροχαία

Αθλητισμός / Από τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Άιρτον Σένα στον Ντιόγκο Ζότα: Οι αθλητές που έχασαν την ζωή τους σε τροχαίο

O ελληνικός αθλητισμός έχει επίσης βιώσει την απώλεια σημαντικών αθλητών με τους θανάτους των Γιώργου Μητσιμπόνα, Παναγιώτη Κατσούρη και Άννας Πολλάτου
LIFO NEWSROOM
ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον θάνατο του Ζότα: «You'll Never Walk Alone»

Αθλητισμός / ΛεΜπρόν Τζέιμς για τον θάνατο του Ζότα: «You'll Never Walk Alone»

Η τοποθέτηση του ΛεΜπρόν Τζέιμς προστέθηκε σε ένα κύμα διεθνούς θλίψης για την απώλεια του Ντιόγκο Ζότα, ο οποίος είχε παντρευτεί μόλις πριν από δύο εβδομάδες στην Πορτογαλία και είχε τρία παιδιά
LIFO NEWSROOM