15 μονάδες προηγείται στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ

15 μονάδες προηγείται στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
4

Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue για τον Σκάι. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στο ερώτημα για την παράσταση νίκης, «ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει σε περίπτωση εκλογών» δηλαδή, 48% ενώ η Ν.Δ. 33%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει πάντως ο Σαμαράς με 43%, συγκεντρώνοντας 3 μονάδες επιπλέον από το Σεπτέμβριο ενώ καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης ο ΣΥΡΙΖΑ με με 33%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 15% και η Χρυσή Αυγή με 14%.

Πρώτος σε δημοτικότητα αρχηγός είναι ο Φώτης Κουβέλης (48%) και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας (41%), Πάνος Καμμένος (40%), Αντώνης Σαμαράς (39%), Αλέκα Παπαρήγα (21%), Νίκος Μιχαλολιάκος (20%) και τελευταίος ο Ευάγγελος Βενιζέλος (20%). Μάλιστα ο Βενιζέλος έχασε 9 μονάδες σε δημοτικότητα σε σχέση με το Σεπτέμβριο.

Όσον αφορά στην καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα το 40% των πολιτών πιστεύει ότι κανένα από τα πολιτικά κόμματα δεν είναι ικανό να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Χ.Α. εμφανίζει άνοδο 5 μονάδων σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και επηρεάζει περισσότερο ανέργους και άτομα κατώτερου μορφωτικού επιπέδου.

Επίσης το 70% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι μάλλον θα γίνουν πρόωρες εκλογές, το 80% ότι τα πράγματα με το μνημόνιο βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση, το 72%  τάσσεται κατά του Μνημονίου ενώ το ίδιο ποσοστό δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολία με τα εισοδήματά του.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM