Η Τουρκία αρχίζει να εκνευρίζει τη Μόσχα

Η Τουρκία αρχίζει να εκνευρίζει τη Μόσχα Facebook Twitter
0

Ένταση στις σχέσεις και με τη Μόσχα προκάλεσε η ενέργεια της Τουρκίας να αναγκάσει με μαχητικά  F-4, σε προσγείωση στο έδαφος της, επιβατηγό συριακό αεροσκάφος που εκτελούσε το δρομολόγιο Μόσχα-Δαμασκός, προκειμένου να το ελέγξει. Η Ρωσία ζήτησε εξηγήσεις από την Άγκυρα για το γεγονός ενώ ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέβαλε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στην Τουρκία. Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών τονίζεται ότι «αυτή η έκτακτη επέμβαση έθεσε υπό απειλή τις ζωές και την ασφάλεια των επιβατών».

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ, καθώς σύμφωνα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου υπήρχαν ασφαλείς πληροφορίες ότι το αεροσκάφος μεταφέρει «μη πολιτικό φορτίο». Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε 35 επιβάτες, 17 εκ των οποίων Ρώσοι, συνοδεύτηκε από F4 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και αναγκάστηκε να προσγειωθεί σε αεροδρόμιο της Άγκυρας για να υποβληθεί σε έλεγχο.

Έντονη ήταν η αντίδραση και του Σύρου υπουργού Μεταφορών, ο οποίος σχολιάζοντας την ενέργεια, είπε ότι επρόκειτο για «απόπειρα» αεροπειρατείας και πως η Τουρκία «παίζει με τη φωτιά.» 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM