Προανακριτική Επιτροπή: Σήμερα η απόφαση για το αίτημα Τριαντόπουλου

Προανακριτική Επιτροπή: Σήμερα η απόφαση για το αίτημα Τριαντόπουλου Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Σήμερα συνεδριάζει η Προανακριτική Επιτροπή για τον πρώην υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, σχετικά με το αίτημά του να παραπεμφθεί στο Δικαστικό Συμβούλιο. 

Η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Η κυβερνητική πλειοψηφία, όπως ανακοίνωσε από την πρώτη στιγμή, έχει συνταχθεί με το αίτημα του Χρήστου Τριαντόπουλου, ο οποίος ζήτησε να επιταχυνθεί η διαδικασία προκειμένου να ελεγχθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή, δηλαδή από το πενταμελές δικαστικό συμβούλιο.

Αντίθετα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν εκδώσει, αντιτάσσονται, υποστηρίζοντας ότι η παράκαμψη των εργασιών της προκαταρτικής επιτροπής είναι αντισυνταγματική και λειτουργεί σε βάρος της διερεύνησης των ευθυνών και των εμπλεκόμενων προσώπων.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM