Τριαντόπουλος: Η Προανακριτική και η ανάγκη που έγινε φιλοτιμία 

Η Προανακριτική και η ανάγκη που έγινε φιλοτιμία  Facebook Twitter
Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις αρχές Αυγούστου περιλάμβανε καταθέσεις στη Δικαιοσύνη οι οποίες ανέφεραν ότι ο Χρ. Τριαντόπουλος συμμετείχε σε συσκέψεις για την απομάκρυνση υλικών και χωμάτων από τον τόπο του δυστυχήματος. Φωτ.: Μιχάλης Καραγιάννης/Eurokinissi
0


ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ 
την Τρίτη στον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής ο Χρήστος Τριαντόπουλος ανέφερε ότι επιθυμία του είναι, «όσο παράδοξο και εάν τούτο εκ πρώτης μπορεί να φαντάζει», να κριθεί από την τακτική Δικαιοσύνη, «κατά τα προβλεπόμενα στο Σύνταγμα και στη νομοθεσία περί ευθύνης υπουργών...». Σύμφωνα με το Σύνταγμα, όμως, μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που έγιναν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. 

Η πρόταση για άσκηση δίωξης υπουργού ή υφυπουργού υποβάλλεται από τριάντα τουλάχιστον βουλευτές, όπως έγινε μετά από πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση του Χρήστου Τριαντόπουλου για την αλλοίωση του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, η οποία είχε ως συνέπεια την απώλεια κρίσιμων στοιχείων για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Στη συνέχεια η Βουλή, με απόφασή της, η οποία χρειάζεται την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών, συγκροτεί μια ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, όπως επίσης συνέβη. Το πόρισμα στο οποίο θα κατέληγε η Προανακριτική Επιτροπή θα εισαγόταν στην Ολομέλεια της Βουλής, και αυτή θα αποφάσιζε για την άσκηση ή τη μη άσκηση δίωξης. Αυτή είναι η διαδικασία που ορίζει το Σύνταγμα. 

Επειδή η Νέα Δημοκρατία έχει την πλειοψηφία στη Βουλή, η απόφαση για τη δίωξη του κ. Τριαντόπουλου δεν θα μπορούσε να ληφθεί χωρίς τους βουλευτές της. Ο Μάκης Βορίδης, ωστόσο, πριν από μερικές μέρες στη Βουλή (και πριν ξεκινήσει η διαδικασία της Προανακριτικής) είχε προεξοφλήσει ότι ο κ. Τριαντόπουλος δεν έπρεπε να διωχθεί. Σε αυτή την περίπτωση, βέβαια, θα ενισχυόταν στην κοινωνία η αντίληψη περί συγκάλυψης, ειδικά αν στο μεταξύ είχαν παρουσιαστεί στοιχεία που θα αποδείκνυαν την εμπλοκή του στην αλλοίωση του χώρου. Οπότε το κυβερνών κόμμα θα ερχόταν σε δύσκολη θέση με όποια απόφαση και αν λάμβανε. Στο Μέγαρο Μαξίμου γνώριζαν ότι αν υποβάλλονταν στη βάσανο των καθημερινών αποκαλύψεων της Προανακριτικής σε απευθείας μετάδοση από το Κανάλι της Βουλής, θα συντηρούσαν το θέμα των Τεμπών στην επικαιρότητα, ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει ακριβώς το αντίθετο. Ακόμα χειρότερα, γνώριζαν πως κάποιοι από την αντιπολίτευση θα ζητούσαν να κληθεί και να καταθέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για τον οποίο υποστηρίζουν ότι είναι ο ηθικός αυτουργός. Το Μέγαρο Μαξίμου ήθελε να αποφύγει πάση θυσία αυτό που χαρακτηρίζει ως σόου της αντιπολίτευσης. 

Η Νέα Δημοκρατία αποσιώπησε τότε το γεγονός και δεν ενδιαφέρθηκε να εξετάσει εάν υπάρχουν τυχόν ποινικές ευθύνες για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, παρά τις παλαιότερες εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι θα έριχνε άπλετο φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης των Τεμπών. 

Για την εκδίκαση των υποθέσεων υπουργών και υφυπουργών, μετά την άσκηση της δίωξης, αρμόδιο είναι το Ειδικό Δικαστήριο. Τα μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου κληρώνονται από τον Πρόεδρο της Βουλής, μεταξύ των μελών των δύο ανώτατων δικαστηρίων. Στο πλαίσιο του Ειδικού Δικαστηρίου λειτουργεί το Δικαστικό Συμβούλιο που συγκροτείται για κάθε υπόθεση από δύο μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και τρία μέλη του Αρείου Πάγου. Με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ορίζεται ένα από τα μέλη του που ανήκει στον Άρειο Πάγο ως ανακριτής και η προδικασία λήγει με την έκδοση βουλεύματος. Καθήκοντα εισαγγελέα ασκεί μέλος της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου που προκύπτει επίσης από κλήρωση και, όπως ορίζει ο νόμος, στην περίπτωση που παραπεμφθεί πρόσωπο που είναι ή διετέλεσε υπουργός ή υφυπουργός, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου συμπαραπέμπονται και οι τυχόν συμμέτοχοι.

Πώς φτάσαμε στην Προανακριτική 

Η δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις αρχές Αυγούστου περιλάμβανε καταθέσεις στη Δικαιοσύνη οι οποίες ανέφεραν ότι ο Χρ. Τριαντόπουλος συμμετείχε σε συσκέψεις για την απομάκρυνση υλικών και χωμάτων από τον τόπο του δυστυχήματος. Τη δικογραφία εκείνη ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, την είχε χαρακτηρίσει ως «συμπληρωματικά στοιχεία» της δικογραφίας με τις μηνύσεις των συγγενών που είχε σταλεί τον Μάιο και δεν την ανακοίνωσε στη Βουλή, όπως ορίζει ο νόμος. 

Η Νέα Δημοκρατία αποσιώπησε τότε το γεγονός και δεν ενδιαφέρθηκε να εξετάσει εάν υπάρχουν τυχόν ποινικές ευθύνες για τον Χρήστο Τριαντόπουλο, παρά τις παλαιότερες εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι θα έριχνε άπλετο φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης των Τεμπών. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που αντιλήφθηκε εγκαίρως τη βαρύτητα των στοιχείων της δικογραφίας σε βάρος του κ. Τριαντόπουλου, μίλησε αμέσως μόλις αυτή ήρθε στη Βουλή για σύσταση Προανακριτικής, για να υποχωρήσει όμως ανεξήγητα και σιωπηλά λίγο μετά, χωρίς να αναφερθεί σε αυτό ξανά. 

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τότε δεν είχε αντιληφθεί το περιεχόμενο της δικογραφίας που είχε έρθει, τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει, παρότι αυτή είχε γίνει και πρωτοσέλιδο τον περασμένο Αύγουστο, και μόνο μετά από τις μαζικές διαδηλώσεις για τα Τέμπη την ανακάλυψε, όταν αναζήτησε τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσε να πάρει για να ανταποκριθεί στο αίτημα της κοινωνίας για διαλεύκανση της υπόθεσης των Τεμπών. 

Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που ανέσυρε τη δικογραφία κάτω από αυτές τις συνθήκες, ζητώντας τη σύσταση της Προανακριτικής Επιτροπής με σκοπό να ασκηθεί δίωξη στον Χρήστο Τριαντόπουλο, και τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούσαν παρά να το ακολουθήσουν, όπως έκανε ακόμα και η ΝΔ, παρά την απροθυμία της, για να μην ενισχύσει τις κατηγορίες περί συγκάλυψης. Παρ' όλα αυτά, παρότι δηλαδή ψήφισε και αυτή την Προανακριτική και εξέλεξε τα μέλη και το προεδρείο της, η ηγεσία της ΝΔ δεν έπαψε όλο αυτό το διάστημα να προβληματίζεται για όσα θα ακολουθούσαν, ειδικά για την καθημερινή δημόσια προβολή των καταθέσεων, που θα κυριαρχούσαν στην επικαιρότητα. 

Η προανακριτική και η ανάγκη που έγινε φιλοτιμία  Facebook Twitter
Φαίνεται πως η διέξοδος βρέθηκε στην πρόταση που είχε κάνει ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, αν και πολλοί νομικοί υποστηρίζουν ότι αυτή θα μπορούσε να ακολουθηθεί μόνο αν είχε μπει ως πρόβλεψη μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος, το οποίο, μέχρι να αλλάξει, πρέπει να ακολουθείται πιστά. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Φαίνεται πως η διέξοδος βρέθηκε στην πρόταση που είχε κάνει ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, αν και πολλοί νομικοί υποστηρίζουν ότι αυτή θα μπορούσε να ακολουθηθεί μόνο αν είχε μπει ως πρόβλεψη μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος, το οποίο, μέχρι να αλλάξει, πρέπει να ακολουθείται πιστά. Αυτή η πρόταση, πάντως, είχε το μειονέκτημα ότι θα έπρεπε να γίνει δεκτό το αίτημα δίωξης σε βάρος του Χρ. Τριαντόπουλου, κάτι για το οποίο θα ψήφιζαν στην Ολομέλεια μετά το πέρας της Προανακριτικής και η Νέα Δημοκρατία είχε την πλειοψηφία να μην το κάνει δεκτό· αλλά σε αυτή την περίπτωση θα εντείνονταν οι κατηγορίες περί συγκάλυψης. 

Τι έκανε τώρα η ΝΔ; Αποφάσισε να ντριμπλάρει την αντιπολίτευση, ζητώντας να ασκηθεί κατευθείαν δίωξη στον Τριαντόπουλο για να δικαστεί, προσπερνώντας τη διαδικασία της Προανακριτικής και όσα προβλέπει σχετικά το Σύνταγμα. Χωρίς να προκύψει πόρισμα και να συγκεντρωθεί αποδεικτικό υλικό. Έτσι θα γλιτώσουν από τις διαδικασίες της Προανακριτικής και από όσα αυτές τυχόν θα αποκάλυπταν. Η δίκη του Χρ. Τριαντόπουλου δεν θα μεταδίδεται ζωντανά, όπως θα μεταδιδόταν από το Κανάλι της Βουλής η Προανακριτική, από την οποία μόνο η αντιπολίτευση είχε να κερδίσει, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου.

Το χειρότερο σενάριο για τον Χρ. Τριαντόπουλο τώρα είναι να καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος, όπως έχει καταδικαστεί και ο Νίκος Παππάς. Θα έχει γλιτώσει όμως τη Νέα Δημοκρατία από το καθημερινό στρίμωγμα της αντιπολίτευσης σε ένα πεδίο που δεν την ευνοεί, καθώς και από τυχόν αποκαλύψεις που θα έφερναν την κυβέρνηση σε δυσχερέστερη θέση και θα τροφοδοτούσαν την οργή των Τεμπών. Πολλοί νομικοί ωστόσο, από προχθές που διατυπώθηκε η πρόταση για παράλειψη της Προανακριτικής, εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, υποστηρίζοντας πως η διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική και κανείς δεν μπορεί να παραιτηθεί από αυτήν. 

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καρυστιανού - Πλακιάς: Πώς αντέδρασαν στο αίτημα Τριαντόπουλου να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο

Ελλάδα / Καρυστιανού - Πλακιάς: Πώς αντέδρασαν στο αίτημα Τριαντόπουλου να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο

Εξώδικο Μαρίας Καρυστιανού και συλλόγου «Τέμπη 2023» στον πρόεδρο της Προανακριτικής - «Γιατί δεν έρχεσαι κατευθείαν στο ακροατήριο;» ρώτησε ο Νίκος Πλακιάς
LIFO NEWSROOM
Τέμπη: Να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο ζητά ο Τριαντόπουλος – «Ολα στο φως»

Πολιτική / Τέμπη: Να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο ζητά ο Τριαντόπουλος – «Ολα στο φως»

Η προανακριτική επιτροπή διερευνά ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος από τον Χρήστο Τριαντόπουλο κατά την περίοδο 3 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου 2023, όσον αφορά τις παρεμβάσεις που έγιναν στον χώρο του δυστυχήματος
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το δικαίωμα στην απομόνωση

Ιλεκτρίσιτυ / Ας αφήσουμε τους ιθαγενείς στην ησυχία τους

Οι φυλές ιθαγενών που ζουν αποκομμένες από τον ανθρώπινο πολιτισμό χαίρουν νομικής προστασίας, καθώς η επαφή τους με τα οργανωμένη κράτη ενέχει καταστροφικές συνέπειες για τις κοινότητές τους.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
«To TikTok πέτυχε γιατί σε διασκεδάζει»

Enrico Bellini / «To TikTok πέτυχε γιατί σε διασκεδάζει»

Ο επικεφαλής Κυβερνητικών Σχέσεων και Δημόσιας Πολιτικής του TikTok στη Νότια Ευρώπη, Enrico Bellini, περιγράφει το μυστικό της επιτυχίας της δημοφιλούς πλατφόρμας και εξηγεί γιατί η προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών είναι υψίστης σημασίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πόσο απέχει ένα βιντεοπαιχνίδι για βιασμούς από την incel πραγματικότητα που ζούμε;

Οπτική Γωνία / Πόσο απέχει ένα βιντεοπαιχνίδι για βιασμούς από την incel πραγματικότητα που ζούμε;

Ορθώς μας σοκάρει το «No Mercy» που «παίζει» με τον βιασμό και την αιμομιξία, όμως την ίδια στιγμή ζούμε σε μια κοινωνία όπου η γυναικεία υποταγή πλασάρεται ως κανονικότητα.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Τα νέα στοιχεία για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή τον επαναφέρουν στο προσκήνιο 

Πολιτική / Nέα στοιχεία για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή τον επαναφέρουν στο προσκήνιο 

Η υπόθεση των Τεμπών επιστρέφει στη Βουλή μέσω της δικογραφίας για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, αλλά στελέχη της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι αυτήν τη φορά είναι καλά προετοιμασμένοι. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
κωνσταντοπουλου

Βασιλική Σιούτη / Ποιος είναι, τελικά, αξιωματική αντιπολίτευση;

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν πλέον στη δεύτερη θέση το κόμμα της Πλεύσης Ελευθερίας. Θα διατηρήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δυναμική που απέκτησε; Θα αλλάξει σύντομα πάλι η σειρά των κομμάτων; Το σίγουρο είναι πως η ρευστότητα είναι η νέα πολιτική συνθήκη. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Tίτλος: Explainer: Το κίνημα "Cute Winter Boots" και το κριντζ της ψηφιακής πολιτικοποίησης

Explainer / «Cute Winter Boots»: Όσο κι αν το υποτιμάτε, το TikTok παράγει πολιτική

Το hashtag #CuteWinterBoots συγκεντρώνει τους προβληματισμούς των χρηστών για την άνοδο της παγκόσμιας ακροδεξιάς και για τον τρόπο που εφαρμόζεται η δημοκρατία σήμερα. Έχουμε αφήσει πίσω μας για πάντα το «για να συμμετέχω στην πολιτική πάω σε συνελεύσεις και γράφομαι σε κόμμα».
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει τρίτη θητεία και τα δίνει όλα για να αλλάξει το κλίμα

Βασιλική Σιούτη / Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει τρίτη θητεία και τα δίνει όλα για να αλλάξει το κλίμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσει και τρίτη πρωθυπουργική θητεία και τα δίνει όλα με στόχο την άμεση αντιστροφή του αρνητικού πολιτικού κλίματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Χριστόφορος Πισσαρίδης: «Με ενοχλεί που η Ελλάδα, σε όλες τις λίστες, βρίσκεται στην τελευταία θέση»

Χριστόφορος Πισσαρίδης / «Με ενοχλεί που η Ελλάδα βρίσκεται παντού στην τελευταία θέση»

Από τον Τραμπ και την AI μέχρι την ελληνική γραφειοκρατία και την παγκόσμια ύφεση, ο νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης μιλά στη LIFO για το μέλλον της εργασίας και την απειλή του λαϊκισμού, εξηγώντας γιατί η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερο Δημόσιο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τζέφρι Σακς: «Η κατάληψη των πανεπιστημίων από τον Τραμπ δεν θα πετύχει»

Οπτική Γωνία / Τζέφρι Σακς: «Η κατάληψη των πανεπιστημίων από τον Τραμπ δεν θα πετύχει»

Ο καθηγητής Οικονομικών και διευθυντής του Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια σχολιάζει στη LiFO τη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και των αμερικανικών πανεπιστημίων και πώς βλέπει την επόμενη μέρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Αθήνα: Τα ηλεκτρικά πατίνια και το χάος της μικροκινητικότητας/ Πώς θα μπει τάξη στο χάος με τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα;/ «Δεν γίνεται να μην έχουμε πατίνια γιατί είναι επικίνδυνο να κυκλοφορήσουν»

Ρεπορτάζ / Τι θα γίνει επιτέλους με τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα;

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι η νέα τάση μετακίνησης στην πόλη αλλά προς το παρόν δημιουργούν αρκετά προβλήματα και προκαλούν αντιδράσεις. Πώς θα μπουν όρια στην άναρχη κυκλοφορία τους και τη στάθμευσή τους και ποιες υποδομές χρειάζονται;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν τη χώρα: Ποια προχωρούν και ποια καθυστερούν

Ρεπορτάζ / Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν τη χώρα: Ποια προχωρούν και ποια καθυστερούν

Νέοι αυτοκινητόδρομοι, νέες γραμμές μετρό, νοσοκομεία, σιδηρόδρομοι, αεροδρόμια. Στις μακέτες όλα φαίνονται φανταστικά. Πότε όμως στ' αλήθεια παραδίδονται, πόσο κοντά στις μακέτες θα είναι η πραγματικότητα; Και ποια οφέλη μπορεί να προσφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Απειλείται η οικονομία από νέο κραχ;

Οπτική Γωνία / Έρχεται νέο παγκόσμιο κραχ;

Εμπορικοί πόλεμοι, γεωπολιτικές απειλές και ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης. Πόσο θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τη νέα εποχή Τραμπ; Ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, Κώστας Μήλας, μιλά στη LiFO.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Οπτική Γωνία / Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Υπάρχει τελικά ασυμβίβαστο μεταξύ χριστιανισμού και φεμινισμού; Μπορούν οι δύο ταυτότητες να συνυπάρξουν ή πρόκειται για έναν αδύνατο συνδυασμό; Δύο γυναίκες παραθέτουν τα επιχειρήματα κάθε πλευράς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Ρεπορτάζ / Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Το πράσινο της πόλης μπορεί να είναι περιορισμένο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι αξιόλογο - και η άνοιξη το φέρνει ξανά στο προσκήνιο, μαζί με τα προβλήματά του. Λύσεις υπάρχουν· το ζητούμενο είναι να εισακουστούν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ