Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια κατά της Μέρκελ

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια κατά της Μέρκελ Facebook Twitter
0

Σε εξέλιξη είναι το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, ενώ και το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί πορεία μετά τη συγκέντρωσή του στην Ομόνοια.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από την Πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται μαζί με τον επικεφαλής της γερμανικής Αριστεράς Μπ. Ρίξινγκερ:

«Η Μέρκελ σήμερα έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει τους "μερκελιστές" της Ελλάδας, τον κ. Σαμαρά, τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη»,

«Έρχεται να τους στηρίξει, αλλά αυτό που θα καταφέρει είναι να δώσει στον ελληνικό λαό ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη των λαών θα νικήσει την Ευρώπη των μνημονίων και της βαρβαρότητας.

 

Η συμβολική παρουσία σήμερα εδώ τού ηγέτη της γερμανικής Αριστεράς, υποδηλώνει ότι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους λαούς. Η παράδοση της δημοκρατίας και της Ευρώπης δεν επιτρέπει να γίνουμε πειραματόζωα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

Από τη μεριά του ο κ. Ρίξινγκερ εξέφρασε την αλληλεγγύη της γερμανικής αριστεράς προς τον ελληνικό λαό.

 «Εμείς ως Αριστερά της Γερμανίας διαφωνούμε κάθετα με το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, με το Μηχανισμό Στήριξης. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν να πληρώσουν οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι. Δεν θέλουμε να αναγκαστούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία τους» σημείωσε.

«Θέλουμε να δημιουργηθούν οι συνθήκες όπου ο κόσμος θα μπορεί να ζει από τη δουλειά του και να μην δημιουργείται αρνητικό κλίμα στους Γερμανούς συνταξιούχους και εργαζόμενους απέναντι στους Έλληνες» πρόσθεσε.

 

 

Τι δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα

«Θα νικήσουν εκείνοι οι λαοί που δεν διστάζουν να σπάσουν και να χάσουν τις ταξικές αλυσίδες τους. Αυτό για μας είναι το νόημα των σημερινών

συγκεντρώσεων. Αυτό πρέπει να είναι το νόημα των άμεσων και μελλοντικών αγώνων» δήλωσε από την πλευρά της από την Ομόνοια η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Ελλάδα / Η πρώτη αντίδραση των Αιγύπτιων ψαράδων στην αίτηση αποφυλάκισης Κασιδιάρη

Η δήλωση ολοκληρώνεται με αυστηρή προειδοποίηση προς τη Δικαιοσύνη, ειδικά υπό το φως της αποφυλάκισης δύο ακόμα καταδικασμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής – των Ηλία Παναγιώταρου και Χρήστου Παππά
LIFO NEWSROOM
Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

Ελλάδα / Δίκη για τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα: Με φωτογραφίες του παιδιού της, καταθέτει η μητέρα της

«Είμαι η μαμά της Κυριακής Γρίβα που δολοφονήθηκε στο αστυνομικό τμήμα από τον πρώην σύντροφο της», έτσι συστήνομαι από την 1η Απριλίου 2024, κατέθεσε η Δέσποινα Καλλέα
LIFO NEWSROOM