Bild: «Υποδοχή μίσους για τη Μέρκελ»

Bild: «Υποδοχή μίσους για τη Μέρκελ» Facebook Twitter
2

Στο κλίμα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα εν όψει της αυριανής επίσκεψης Μέρκελ, αναφέρεται σε εκτενές άρθρο της η λαϊκίστικη-που όμως πουλάει πάρα πολλά φύλλα και επηρεάζει τη γερμανική κοινή γνώμη-Βild. Γράφει μεταξύ άλλων, ότι δεν θα είναι ένα φιλικό καλωσόρισμα στην καγκελάριο και σημειώνει τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται στην πρωτεύουσα εν όψει της επίσκεψης. «Ελεύθεροι σκοπευτές στις στέγες, βατραχάνθρωποι, 7000 αστυνομικοί, κανόνια νερού και φραγμένοι δρόμοι και περιοχές», τονίζει η εφημερίδα, κάνοντας λόγο για μίσος. Δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην απαγόρευση διαδηλώσεων, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο γίνεται πρώτη φορά από την πτώση της χούντας.

Σταχυολογεί ελληνικά πρωτοσέλιδα όπως: «Η Μέρκελ θέλει να χτίσει ένα 4ο Ράιχ» ή σκίτσα όπως αυτό στα «Νέα» με την καγκελάριο να φορά μάσκα αερίων για τα δακρυγόνα, θυμάται τον Τράγκα και δηλώσεις βουλευτών, όπως αυτή του Γιάννη Δημαρά: «Είναι μια δολοφόνος που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος».

«Το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες" αύριο θα σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από τη γερμανική πρεσβεία για να ζητήσει τις αποζημιώσεις», σημειώνει.

Ένας Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δηλώνει στην BILD: "Η ασφάλεια είναι ακόμη μεγαλύτερη από ό, τι για την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, το 1999."

Για την Bild το γεγονός ότι η Μέρκελ είναι περισσότερο από ποτέ αποφασισμένη να ταξιδέψει στην Αθήνα, οφείλεται κυρίως στην επιθυμία του μεγαλύτερου κράτους της ΕΕ να αποτραπεί η επικείμενη διάσπαση μεταξύ της βόρειας και της νότιας ζώνης του ευρώ.

Η εφημερίδα συνοδεύει το άρθρο και με χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

Bild: «Υποδοχή μίσους για τη Μέρκελ» Facebook Twitter
Bild: «Υποδοχή μίσους για τη Μέρκελ» Facebook Twitter
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια