Νέα διακοπή στη δίκη των «Σπαρτιατών» για εξαπάτηση εκλογέων

Νέα διακοπή στη δίκη των «Σπαρτιατών» για εξαπάτηση εκλογέων Facebook Twitter
Ο επικεφαλής του κοινοβουλευτικού νεοναζιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες», Βασίλης Στίγκας © Eurokinissi
0

Την Πέμπτη 13 Μαρτίου θα διεξαχθεί η δίκη των Σπαρτιατών για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων, μετά τη σημερινή απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων για διακοπή της διαδικασίας. 

Την αναβολή της δίκης ζήτησαν έξι κατηγορούμενοι και μέλη του κοινοβουλευτικού νεοναζιστικού μορφώματος, επικαλούμενοι την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που συζητείται στη Βουλή. 

Αίτημα αναβολής υπέβαλε και ο καταδικασθείς για διεύθυνση της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος δεν μετήχθη από τις φυλακές Δομοκού, ενώ λόγω κωλύματος ήταν απούσα και η δικηγόρος του, Βάσω Πανταζή. 

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη των αιτημάτων επισημαίνοντας πως είναι πρόσκαιρα. «Με τόσους βουλευτές, δεν μπορεί να μένει σε εκκρεμότητα και θα πρέπει να περατωθεί ταχύτατα η δίκη. Τα ζητήματα μπορούν να θεραπευθούν με διακοπή» τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται 13 πρόσωπα, οι 11 πρώην και νυν βουλευτές των «Σπαρτιατών». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 11 βουλευτές κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογέων, ο Κασιδιάρης για ηθική αυτουργία στο αδίκημα των βουλευτών και ο δικηγόρος, που φέρεται να εξυπηρετούσε την επικοινωνία των υποψηφίων με τον έγκλειστο, για συνέργεια.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM