Στη διοίκηση επιχειρήσεων, μια μητέρα διδάσκει περισσότερα από ένα πτυχίο, λέει δισεκατομμυριούχος

Στη διοίκηση επιχειρήσεων, μια μητέρα διδάσκει περισσότερα από ένα πτυχίο, λέει δισεκατομμυριούχος Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Στη διοίκηση επιχειρήσεων, μια μητέρα διδάσκει περισσότερα από ένα πτυχίο, λέει ο δισεκατομμυριούχος Manoj Bhargava που έχει ιδρύσει την 5-hour Energy.

Το καλύτερο μέρος για να μάθει κάποιος ό,τι χρειάζεται για τη διαχείριση μιας επιχείρηση δεν είναι η αντίστοιχη σχολή, αλλά... από τη μαμά του. Με την άποψη αυτή συμφωνούν κι άλλοι ηγέτες επιχειρήσεων, καθώς η ανατροφή των παιδιών μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη της δεξιότητας της ηγεσίας.

Μια μητέρα, λέει ο Manoj Bhargava στο Business of Everything, που δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου, «έχει έναν προϋπολογισμό. Έχει απείθαρχους υπαλλήλους που δεν μπορεί να απολύσει—24/7. Αυτό είναι πραγματικά δύσκολο και είναι μεγαλύτερη εμπειρία διαχείρισης από οποιονδήποτε καθηγητή MBA».

Η Liz Wiseman και η Bethany Cianciolo έγραψαν επίσης σε ένα άρθρο σχολιασμού του Fortune το 2017 ότι βρήκαν τους γονείς ως τους καλύτερους μάνατζερ. «Στην έρευνά μου που μελετά τους καλύτερους διευθυντές επιχειρήσεων, παρατήρησα κι εγώ ένα ενδιαφέρον crossover — το ηγετικό τους προφίλ είναι εντυπωσιακά παρόμοιο με αυτό των σπουδαίων γονέων», έγραψαν. «Και οι δύο θέτουν υψηλές προσδοκίες, προσφέρουν προκλήσεις και δίνουν στους ανθρώπους χώρο να σκέφτονται και να ενεργούν ανεξάρτητα».

Ο Bhargava εκτιμάται ότι αξίζει 4 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά δεσμεύτηκε επίσης να χαρίσει το 99% της καθαρής του περιουσίας, σύμφωνα με ένα ντοκιμαντέρ για αυτόν με τίτλο Billions in Change. «Το πιο ακριβό χόμπι που έχω είναι να δίνω χρήματα για να κάνω πράγματα που θα ωφελήσουν το τελευταίο τρίτο του κόσμου», είπε ο Bhargava στο podcast.

Πώς ο Bhargava συγκέντρωσε την περιουσία του

Ο Bhargava είχε μια μη παραδοσιακή διαδρομή μέχρι την κορυφή της εταιρικής κλίμακας. Το 1972, παράτησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον μετά την πρώτη του χρονιά και πέρασε τα επόμενα 12 χρόνια ταξιδεύοντας από και προς τα μοναστήρια στην Ινδία, όπου γεννήθηκε.

Στη συνέχεια ο Bhargava επέστρεψε στις ΗΠΑ και εντάχθηκε στην εταιρεία κατασκευής πλαστικών ενέσεων των γονιών του, η οποία τελικά τον εκτόξευσε στο επιχειρηματικό του ταξίδι. Το 1990, αγόρασε ένα κατάστημα με ανταλλακτικά επίπλων εξωτερικού χώρου και πούλησε μια εταιρεία πλαστικών υλικών το 2006.

Το μεγάλο του break, ωστόσο, ήταν όταν δημιούργησε το Living Essentials και κυκλοφόρησε το 5-hour Energy το 2003. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το 2012, και στα χρόνια που ακολούθησαν ο Bhargava δημιούργησε εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου και ένα ιδιωτικό μετοχικό κεφάλαιο.

Αξίζει τον κόπο να αποκτήσετε ένα MBA;

Αξίζει να έχουμε υπόψιν μας, βέβαια, ότι αν και o Bhargava λέει ότι οι μαμάδες είναι ένας πλούτος γνώσεων, υπάρχουν σαφή οφέλη από την επιδίωξη ενός πτυχίου MBA, στη διοίκηση επιχειρήσεων. Επιπλέον, οι πτυχιούχοι MBA αποτελούσαν σχεδόν το 40% των στελεχών της C-suite στη λίστα Fortune 1000 του 2022.

Οι σπουδές σε σχολή επιχειρήσεων έχει αποδειχθεί αποτελεσματική μέθοδος για εντατική δικτύωση και μπορεί να προσδώσει στους υπαλλήλους πολύ μεγαλύτερο μισθό.

Με πληροφορίες από Fortune

 
 
 
Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM
Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Οικονομία / Έρχονται νέοι ευρωπαϊκοί πόροι ύψους €8 δισ. για έργα σε ενέργεια, στέγαση και συγκοινωνίες

Από το 2026 έως το 2032, θα ενισχυθούν δράσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, τη φοιτητική στέγαση, τις συγκοινωνίες, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων
LIFO NEWSROOM