Suma gastrobar: Η νέα άφιξη στην Καλαμιώτου είναι χαλαρή και πολύ νόστιμη

Suma gastrobar Facebook Twitter
Νόστιμες προτάσεις που κρατούν εξαιρετική συντροφιά στα ευφάνταστα κοκτέιλ.
0

Το ζωηρό, πολύβουο ιστορικό κέντρο της Αθήνας φημίζεται για τα κομψά εστιατόρια και μπαρ του. Σε αυτό το σκηνικό «κατέφθασε» πρόσφατα και μια νέα γαστρονομική άφιξη που παρουσιάζει ενδιαφέρον. Πρόκειται για ένα γουστόζικο gastrobar με χαλαρή ατμόσφαιρα. Και το όνομα αυτού «Suma». Πώς προέκυψε η ονομασία Suma; Για τους σεφ Δημήτρη Κωστόπουλο και Σείριο Κομιχείλη, που βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα, σημαίνει «παρέα και μαζί πορευόμαστε», όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται από την κοινή μαγειρική πορεία τους, που μετρά ήδη εννέα χρόνια στο εστιατόριο Μυστικός Κήπος

Η φιλοσοφία τους στην κουζίνα είναι μονόδρομος σε ό,τι έχει να κάνει με την επιλογή της ποιοτικής πρώτης ύλης, που οπωσδήποτε συνδέεται και με την εναλλαγή των εποχών. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα της γαστρονομικής τους αναζήτησης, έτσι οι δύο σεφ κατέληξαν σε ένα ευέλικτο μενού με δέκα πιάτα που θα ανανεώνεται πολύ συχνά. Νόστιμες προτάσεις που κρατούν εξαιρετική συντροφιά στα καλά κοκτέιλ. Το gastrobar Suma στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου προσφέρεται για όσους θέλουν να τσιμπήσουν κάτι ελαφρύ αλλά παράλληλα χορταστικό και νόστιμο, γι' αυτούς που σκέφτονται να συνδυάσουν μια επαγγελματική συνάντηση με έξοδο για φαγητό αλλά και για όσους ψάχνουν απλώς μια καλή αφορμή για την απογευματινή ή βραδινή έξοδό τους. Η σάλα είναι απλή, κομψή, με μπάρα μαρμάρινη δίπλα στην κουζίνα για όσους θέλουν να χαζεύουν τους μάγειρες εν δράσει, και ψηλά τραπέζια με γκρι αναπαυτικά σκαμπό. Σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι δίσκοι από βινύλιο που οι μουσικές τους ντύνουν ευχάριστα τις βραδιές.  

Το νόστιμο φαγητό, τα ωραία κοκτέιλ και οι οινικές επιλογές από μικρά οινοποιεία δεν είναι τα μόνα που θα σας κρατήσουν συντροφιά, γιατί στο Suma υπάρχει άποψη και στη μουσική, αποκλειστικά από βινύλια.

Τα πιάτα του μενού χαρακτηρίζονται από απλές, ξεκάθαρες γεύσεις, με γκουρμέ πινελιές. Αρχή με γευστικό καρπάτσιο μοσχαριού, κομμένο αραχνοΰφαντο, που ενισχύεται με κρέμα γραβιέρας, πινελιές από κρέμα ρόκας, πέρλες βαλσάμικου και πικάντικες ροδέλες από ραπανάκι (€16). Έτοιμο να λεηλατηθεί από τα πιρούνια της παρέας. Ακολουθεί ένα διαφορετικό, παιχνιδιάρικο σαγανάκι με γαρίδες παναρισμένες, με πέτσα χοιρινού και χαρίσα, που πατούν πάνω σε πικάντικη κρέμα φέτας, σάλτσα ντομάτας και γαρνίρονται με φουντίτσες άνηθου (€16). Η τραγανή «φορεσιά» της γαρίδας απογειώνεται γευστικά από την πικάντικη κρέμα φέτας και την καλοδουλεμένη σάλτσα ντομάτας.

Suma gastrobar Facebook Twitter
Τα πιάτα του μενού χαρακτηρίζονται από απλές, ξεκάθαρες γεύσεις, με γκουρμέ πινελιές.

Πολύ ωραία η ιδέα του πιάτου με σελινόριζα και μανιτάρι, με τη λιγωτική ευωδιά της τρούφας να σε τραβάει από τη μύτη. Εδώ η φαντασία των σεφ συνδύασε εξαιρετικά πατάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια και σελινόριζα ψιλοκομμένη σαν ριζότο, που παντρεύεται με κρέμα τρούφας και γραβιέρας, και γαρνίρεται με «χώμα» από παντζάρι, μανιτάρια τρομπέτες, λεπτοκομμένες φέτες μαύρης τρούφας και φύτρες (€16). Μπουκιές χαράς και αγαλλίασης. Τα τορτελίνια με γέμιση γαρίδα, σπανάκι, guanciale, κρέμα καρύδας και χαβιάρι (€18) έχουν ήδη διαγράψει μια επιτυχημένη, νόστιμη πορεία στις προτιμήσεις του κοινού του gastrobar Suma. Πλανεύει τον ουρανίσκο κάθε πληθωρική μπουκιά από το μίνι burger από πρόβατο, καπνιστή πανσέτα, κρέμα γραβιέρας και ντομάτα (€16). Κρατήστε χώρο για να γλυκαθείτε με δροσερή πανακότα και κραμπλ πορτοκαλιού (€12).

Suma gastrobar Facebook Twitter
Η σάλα είναι απλή, κομψή, με μπάρα μαρμάρινη δίπλα στην κουζίνα για όσους θέλουν να χαζεύουν τους μάγειρες εν δράσει.

Αφεθείτε στην ευγένεια = του προσωπικού, που θα σας κάνει να αισθανθείτε όμορφα και χαλαρά. Το νόστιμο φαγητό, τα ωραία κοκτέιλ και οι οινικές επιλογές από μικρά οινοποιεία δεν είναι τα μόνα που θα σας κρατήσουν συντροφιά, γιατί στο Suma υπάρχει άποψη και στη μουσική, αποκλειστικά από βινύλια. Τις μουσικές επιλογές αλλά και την ποιότητα του ήχου επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Synch. Το gastrobar Suma υπόσχεται να σας κρατήσει την καλύτερη συντροφιά.

Suma gastrobar, Καλαμιώτου 9, Αθήνα 10560, 211 008 0247



 

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ