Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν φοινικόπτερο, ασημόγλαρο, μπούφο και γερακίνες

Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν φοινικόπτερο, ασημόγλαρο, μπούφο και γερακίνες Facebook Twitter
Ένα φοινικόπτερο (Phoenicopterus roseus)Φωτ: Δράση για την Αγρια ζωή
0

Ένα φοινικόπτερο βρέθηκε σε περιοχή του δήμου Λαγκαδά, στην Θεσσαλονίκη, με τραυματισμό από πυροβολισμό στο στερνό και μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις της Δράσης για την Αγρια ζωή από υπαλλήλους της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, μετά από εξέταση του ζώου και ακτινολογικό έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι τραυματίστηκε από πυροβόλο όπλο καθώς εντοπίστηκε ένα σκάγι στην περιοχή του στέρνου.

Πρόκειται για ένα περιστατικό λαθροθηρίας καθώς το φοινικόπτερο (Phoenicopterus roseus) είναι μη θηρεύσιμο είδος και συμπεριλαμβάνεται στον Κόκκινο Κατάλογο των Απειλούμενων Ζώων της Ελλάδας.

Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν φοινικόπτερο, ασημόγλαρο, μπούφο και γερακίνες Facebook Twitter
Φωτ: Δράση για την Αγρια ζωή

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η λαθροθηρία αποτελεί μία από τις σοβαρότερες απειλές που αντιμετωπίζει η άγρια πανίδα της χώρας μας και το κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων παραλαμβάνει πολύ συχνά ζώα τραυματισμένα από πυροβόλο όπλο.

Ενδεικτικά, τον Ιανουάριο κατέγραψαν επτά περιστατικά λαθροθηρίας με τραυματισμένα ζώα και συγκεκριμένα, έναν μπούφο, 4 γερακίνες, έναν ασημόγλαρο της Μεσογείου και ένα φοινικόπτερο.

Θεσσαλονίκη: Πυροβόλησαν φοινικόπτερο, ασημόγλαρο, μπούφο και γερακίνες Facebook Twitter
Φωτ: Δράση για την Αγρια ζωή

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Antinero: Καταγγελία-μαμούθ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης

Ρεπορτάζ / Antinero: Πώς το «μεγαλύτερο πρόγραμμα δασικής πρόληψης» έγινε πεδίο καταγγελιών

Με εκατομμύρια ευρώ να έχουν ήδη διατεθεί, το πρόγραμμα Antinero μπαίνει στο στόχαστρο: 213 φορείς και πολίτες υπέβαλαν αναφορά στην Ε.Ε., αμφισβητώντας τη νομιμότητα και την αποτελεσματικότητά του.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Περιβάλλον / Κλιματική κρίση: Η τήξη των παγετώνων αυξάνει την πιθανότητα εκρήξεων ηφαιστείων

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η τήξη παγετώνων και πάγων, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, μπορεί να προκαλέσει αύξηση εκρηκτικών ηφαιστειακών εκρήξεων παγκοσμίως, με ιδιαίτερο κίνδυνο για την Ανταρκτική
LIFO NEWSROOM
Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Περιβάλλον / Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Η αυξανόμενη διάβρωση, οι πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν τα εμβληματικά μονολιθικά αγάλματα της Ράπα Νούι. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν: διάσωση ή φυσική φθορά;
LIFO NEWSROOM