Το Google Maps μετονομάζει τον Κόλπο του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής

Το Google Maps μετονομάζει τον Κόλπο του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής Facebook Twitter
0

Η Google «συμμορφώνεται με την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ» και μετονομάζει τον Κόλπο του Μεξικού σε Κόλπο της Αμερικής, στο Google Maps.

Η Google- σε ανάρτησή της- εξήγησε ότι έχει «μια μακροχρόνια πρακτική να εφαρμόζει αλλαγές ονομάτων όταν έχουν ενημερωθεί από επίσημες κυβερνητικές πηγές».

Η αλλαγή του ονόματος «θα φαίνεται σύντομα» και θα εμφανιστεί στους χάρτες της Google. Το όνομα θα τροποποιηθεί όταν ενημερωθεί το Σύστημα Πληροφοριών Γεωγραφικών Ονομάτων, μια κυβερνητική βάση δεδομένων ονομάτων και δεδομένων τοποθεσίας.

Η Google θα αλλάξει επίσης, το όνομα του ψηλότερου βουνού της Βόρειας Αμερικής. Το Ντενάλι λοιπόν, θα λέγεται και πάλι Όρος Μακίνλεϊ, όπως ήταν γνωστό έως το 2015 πριν εισηγηθεί την αλλαγή του ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Και οι δύο αλλαγές είναι αποτέλεσμα του εκτελεστικού διατάγματος που υπέγραψε ο Τραμπ, λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως 47ος πρόεδρος των ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι οι αλλαγές «τιμούν το αμερικανικό μεγαλείο».

«Είναι προς το εθνικό συμφέρον να προωθήσουμε την εξαιρετική κληρονομιά του έθνους μας και να διασφαλίσουμε ότι οι μελλοντικές γενιές Αμερικανών πολιτών θα γιορτάσουν την κληρονομιά των Αμερικανών ηρώων μας», ανέφερε το εκτελεστικό διάταγμα.

Το διάταγμα επέκρινε την απόφαση του Ομπάμα να μετονομάσει τον Μακίνλεϊ ως «προσβολή στη ζωή του προέδρου Μακίνλεϊ, τα επιτεύγματά του και τη θυσία του».

Η Google σημειώνει ότι μόνο οι χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες θα βλέπουν και τις δύο αλλαγές, επειδή όταν «τα επίσημα ονόματα διαφέρουν μεταξύ των χωρών, οι χρήστες των χαρτών βλέπουν το επίσημο τοπικό τους όνομα. Όλοι στον υπόλοιπο κόσμο βλέπουν και τα δύο ονόματα. Αυτό ισχύει και σε αυτή την περίπτωση».

Με πληροφορίες από Reuters και CNN

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέιλορ Σουίφτ: 21χρονος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε μία από τις συναυλίες της στη Βιέννη

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Για τρομοκρατία κατηγορείται ο 21χρονος που σχεδίαζε να βάλει βόμβα σε συναυλία της

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, διαδίδοντας προπαγανδιστικό υλικό μέσω διαδικτυακών μηνυμάτων και βίντεο
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζική ρωσική αεροπορική επίθεση με 400 drones και πυραύλους εν μέσω συνομιλιών στη Γενεύη

Οι ουκρανικές Αρχές κατηγορούν τη Μόσχα για αδιαφορία προς τη διπλωματία και ζητούν από τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση με κυρώσεις και ενίσχυση της αεράμυνας
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΚΟΥΒΑ ΠΙΕΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Τραμπ: Αποκαλεί την Κούβα «αποτυχημένο κράτος» και εντείνει την πίεση προς την Ουκρανία

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου υπογραμμίζουν την στρατηγική των ΗΠΑ να πιέσουν για συμφωνίες και στα τρία μέτωπα -Ουκρανία, Κούβα και Ιράν- εν μέσω έντονης γεωπολιτικής αβεβαιότητας και στρατιωτικής έντασης
THE LIFO TEAM
ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Βατικανό: Η Θεία Λειτουργία θα μεταφραστεί σε 60 γλώσσες μέσω της τεχνητής νοημοσύνης

Το Βατικανό θα προσφέρει για πρώτη φορά ζωντανές μεταφράσεις της Θείας Λειτουργίας με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης, επιτρέποντας στους πιστούς να παρακολουθούν την λειτουργία σε πραγματικό χρόνο μέσω κινητών τηλεφώνων
THE LIFO TEAM