«Εμφύλιος» στο στρατόπεδο Τραμπ: Ο Μπάνον λέει ότι θα εκδιώξει τον Μασκ από τον Λευκό Οίκο

«Εμφύλιος» στο στρατόπεδο Τραμπ: Ο Μπάνον λέει ότι θα εκδιώξει τον Μασκ από τον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο Στιβ Μπάνον θα «κάνει τα πάντα» για να κρατήσει τον Έλον Μασκ έξω από την επερχόμενη κυβέρνηση, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Τραμπ στον Λευκό Οίκο σε νέα συνέντευξη.

Τα σχόλια στην Corriere della Sera σχετικά με τον δισεκατομμυριούχο τον οποίο ο Τραμπ χρησιμοποίησε ως επικεφαλής του Υπουργείου Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας (DOGE) σηματοδοτούν μια κλιμάκωση, καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη δεύτερη θητεία του.

«Θα φύγει ο Έλον Μασκ από εδώ μέχρι την Ημέρα Έναρξης» στις 20 Ιανουαρίου, είπε ο Μπάνον στην ιταλική εφημερίδα, σύμφωνα με αποσπάσματα από τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκαν στα αγγλικά από τον πρώην εργοδότη του Μπάνον, το Breitbart, το Σαββατοκύριακο. «Δεν θα έχει πλήρη πρόσβαση στον Λευκό Οίκο. Θα είναι όπως κάθε άλλο άτομο», είπε ο Μπάνον. «Είναι ένας πραγματικά κακός τύπος, ένας πολύ κακός τύπος. Το έκανα προσωπική μου υπόθεση να τελειώσω αυτό τον τύπο».

Η διάσπαση στο στρατόπεδο των MAGA (Make America Great Again) εμφανίστηκε τον περασμένο μήνα σχετικά με το σύστημα βίζας τύπου H-1B που έχει σχεδιαστεί για να προσελκύει ειδικευμένους ξένους εργάτες στις ΗΠΑ και το οποίο ο γεννημένος στη Νότια Αφρική πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ Μασκ είπε ότι κατείχε.

Κάποιοι στο στρατόπεδο MAGA θέλουν να περιορίσουν τη μετανάστευση και να προωθήσουν Αμερικανούς εργαζομένους στη θέση τους, αλλά ο Μπεν Μπέρκοβιτς και ο Ζάκαρι Μπάσου του Axios σημειώνουν ότι άλλοι θέλουν να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα, ανεξάρτητα από το ποιος κάνει τη δουλειά.

Ο Μασκ χαρακτήρισε τους Ρεπουμπλικάνους που αντιτάχθηκαν στο σχέδιο ως «αντιδραστικούς αμετανόητους ρατσιστές» μετά την αντι-ινδική ρητορική στο Διαδίκτυο σε σχέση με το σχέδιο και ο Τραμπ υποστήριξε δημόσια τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο για τις βίζες.

«Ο μοναδικός στόχος του Μασκ είναι να γίνει τρισεκατομμυριούχος», είπε ο Μπάνον στη συνέντευξή του.

Ο Μπάνον είπε ότι ο Μασκ «πρέπει να επιστρέψει» στη Νότια Αφρική. «Γιατί έχουμε Νοτιοαφρικανούς, τους πιο ρατσιστές ανθρώπους στη γη, λευκούς Νοτιοαφρικανούς, τους βάζουμε να κάνουν κανένα σχόλιο για το τι συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες;» είπε.

Ο Μπάνον αμφισβήτησε τις προθέσεις του Μασκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του. «Θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι οποιαδήποτε από τις εταιρείες του προστατεύεται ή έχει καλύτερη συμφωνία ή ότι βγάζει περισσότερα χρήματα», είπε. «Η συσσώρευση του πλούτου του, και στη συνέχεια - μέσω του πλούτου - η εξουσία: σε αυτό έχει επικεντρωθεί».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM
Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Διεθνή / Εργαζόμενος στην αμφιλεγόμενη βοήθεια στη Γάζα: Είδα συναδέλφους να πυροβολούν πεινασμένους Παλαιστίνιους

Ο άνδρας εργαζόταν στον τομέα ασφαλείας της αμφιλεγόμενης υπηρεσίας διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα - Περισσότεροι από 400 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί προσπαθώντας να λάβουν φαγητό
LIFO NEWSROOM
Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Διεθνή / Σερβία: Μπλόκα σε όλες τις μεγάλες πόλεις ανήγγειλαν για σήμερα οι φοιτητές

Αφορμή για τον σχεδιαζόμενο αποκλεισμό των πόλεων αποτέλεσε η βία που χρησιμοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την αστυνομία κατά φοιτητών σε μπλόκα και επίσης η προσπάθεια αστυνομικών, το βράδυ της Τετάρτης, να εισέλθουν διά της βίας στη Νομική.
LIFO NEWSROOM