Η Τουρκία θα παράσχει νέες ταυτότητες και διαβατήρια στη Συρία του Αλ Σαράα

Η Τουρκία θα παράσχει νέες ταυτότητες και διαβατήρια στη Συρία του Αλ Σαράα Facebook Twitter
0

Η Συρία έχει νέα ηγεσία μετά από 13 χρόνια εμφυλίου πολέμου και η Τουρκία θα παράσχει νέες ταυτότητες και διαβατήρια στη νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία των φίλα προσκείμενων και μισθοφόρων της Τουρκίας στη χώρα.

Η συριακή αντιπολίτευση, μαζί με εξτρεμιστές και ισλαμιστές σχημάτισε τον Συριακό Εθνικό Στρατό (SNA) και με μία επίθεση-αστραπή 11 ημερών, ανέτρεψε το καθεστώς της οικογένειας Άσαντ στις αρχές Δεκεμβρίου, με επικεφαλής την τζιχαντιστική Hayat Tahrir al Sham του Αχμέντ αλ Σαράα, ο οποίος είναι τώρα ο de facto ηγέτης της χώρας.

Η Τουρκία θα βοηθά τώρα τη Συρία στην έκδοση επίσημων εγγράφων, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Türkiye, στα οποία περιλαμβάνονται διαβατήρια, ταυτότητες και άδειες οδήγησης. Αυτό ακολουθεί επίσημο αίτημα της νέας κυβέρνησης της Συρίας. Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η παραγωγή εγγράφων θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή με το διαβατήριο, την ταυτότητα και την άδεια οδήγησης της χώρας που βασίζεται σε τσιπ, διασφαλίζοντας ότι τα έγγραφα πληρούν τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας και αναγνώρισης.

Η Τουρκία είναι μεταξύ των ηγετών στα βιομετρικά διαβατήρια και τις κάρτες πληρωμών και εκτυπώνει βιομετρικά διαβατήρια για την Ουγγαρία και τη Γαλλία, αφού αξιωματούχοι ανακοίνωσαν τη συμφωνία τον Σεπτέμβριο του 2024. Αυτό είναι επιπλέον της εκτύπωσης νέων βιομετρικών διαβατηρίων για τους δικούς της πολίτες. Η Τουρκία λαμβάνει επίσης βιομετρικές κάρτες πληρωμών χωρίς επαφή με δακτυλικά αποτυπώματα, πιστοποιημένες από τη Mastercard και κυκλοφορούν από τη Fingerprint Cards σε συνεργασία με την Thales.

Η νέα ηγεσία της Συρίας εξετάζει το ενδεχόμενο να παρατείνει την ισχύ των διαβατηρίων για τους πολίτες της που ζουν στο εξωτερικό, αναφέρει το Middle East Monitor. Ένας αξιωματούχος από την κυβερνητική ομάδα του Σαράα έδωσε εντολή στο Υπουργείο Προξενείων και Οικογένειας να παρέχει τις καλύτερες δυνατές προξενικές υπηρεσίες στους ομογενείς, να εξετάζει τα παράπονά τους και να επικυρώνει δωρεάν όλα τα έγγραφα μέχρι να εκδοθούν νέοι κανονισμοί.

Η Hayat Tahrir al Sham είχε ξεκινήσει ως Μέτωπο αλ-Νούσρα (Jabhat al Nusra), χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική ομάδα από την Τουρκία και τις ΗΠΑ και ήταν η κύρια θυγατρική της Αλ Κάιντα στη Συρία μέχρι το 2017, όταν διέκοψε επίσημα τους δεσμούς της με την παγκόσμια τρομοκρατική ομάδα. Εν τω μεταξύ ο Τζολάνι είχε πάρει το χρίσμα από τον δημιουργό και ηγέτη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, για να επεκτείνει τον τζιχαντιστικό αγώνα του ISIS από το Ιράκ στη Συρία. Όταν είδε ότι οι ευκαιρίες δεν θα έρχονταν από την τζιχάντ αλλά από την Τουρκία, ο Τζολάνι έγινε ο άνθρωπος που άνοιξε τις πύλες της Συρίας στον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι μαχητές της οργάνωσής του και οι λοιποί εξτρεμιστές που είχαν σχηματίσει κατά το παρελθόν τον Συριακό Εθνικό Στρατό, λειτούργησαν σως η εμπροσθοφυλακή των τουρκικών δυνάμεων κατά τις επιχειρήσεις «Ασπίδα του Ευφράτη» και «Κλάδος Ελαίας», με τις οποίες η Τουρκίας εισέβαλε στη Συρία, κατέλάβε βόρειες και βορειοδυτικές επαρχίες και προσπάθησε να ανακόψει την προσπάθεια των Κούρων του SDF από το να ελέγξουν μία ενιαία περιοχή σε Νότια Τουρκία, δυτικό Ιράκ, βορειοδυτική Συρία και βορειοανατολικό Ιράν.

Από τότε που πήρε τον έλεγχο της Δαμασκού, ο Τζολάνι, πέταξε το αμπέχονο και το Καλάσνικοφ, έβαλε κοστούμι, είπε σε συνέντευξη στο CNN ότι ο τζιχαντισμός ήταν ένα... νεανικό καπρίτσιο και πλέον προσπαθεί να επιδείξει μετριοπαθή στάση, δεσμευόμενος να δημιουργήσει ένα κράτος που θα βασίζεται στην ανοχή και τη συνύπαρξη μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων και της αμοιβαίας ανοχής μεταξύ των θρησκευτικών ομάδων της χώρας. Το νέο ισλαμιστικό εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, όμως, αποκαλύπτει το αντίθετο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης; Η απάντηση είναι θετική

Διεθνή / Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να κερδίσει το Νόμπελ Ειρήνης; Η απάντηση είναι θετική

Ο λόγος; Οι τελευταίες του κινήσεις στα δύο πιο επικίνδυνα μέτωπα του πλανήτη –την Ουκρανία και τη Γάζα– έχουν, για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, ανοίξει συζήτηση για πιθανές διπλωματικές λύσεις
LIFO NEWSROOM
Σουδάν: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο καταδίκασε τον Αλί Κουσάιμπ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Διεθνή / Σουδάν: Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο καταδίκασε τον Αλί Κουσάιμπ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Ο πόλεμος του Νταρφούρ, που ξέσπασε το 2003, στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 300.000 ανθρώπους και εκτόπισε εκατομμύρια, ενώ χαρακτηρίστηκε από τη διεθνή κοινότητα ως γενοκτονία
LIFO NEWSROOM
ΣΑΡΔΗΝΙΑ ΥΠΕΡΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διεθνή / Σαρδηνία: Δίνει 15.000€ και σπίτια 1€ για να μην χαθούν τα χωριά της, αλλά κανείς δεν πάει

Η Σαρδηνία αντιμετωπίζει πληθυσμιακή κατάρρευση στα μικρά χωριά της λόγω χαμηλής γονιμότητας και μετανάστευσης - Επιδοτήσεις, σπίτια 1€ και ξένοι επενδυτές δίνουν νέα ζωή σε κοινότητες που κινδυνεύουν να γίνουν φαντάσματα
LIFO NEWSROOM
ΓΑΖΑ ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Γάζα: Διπλωματικός μαραθώνιος στο Σαρμ Ελ Σέιχ - Αισιόδοξος ο Τραμπ

Οι διαπραγματεύσεις για το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ συνεχίζονται στο Σαρμ Ελ Σέιχ, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα - Ελπίδες για συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων και κατάπαυση πυρός, ενώ οι διεθνείς πιέσεις αυξάνονται
LIFO NEWSROOM
Δικαιώματα των γυναικών στη Συρία: Σύγκρουση μεταξύ SDF και της ισλαμιστικής κυβέρνησης Αλ Σαράα

Διεθνή / Δικαιώματα των γυναικών στη Συρία: Σύγκρουση μεταξύ SDF και της ισλαμιστικής κυβέρνησης Αλ Σαράα

Οι γυναίκες μαχήτριες των κουρδικών SDF στη βόρεια Συρία εκπαιδεύονται με πλήρη στρατιωτική εξουσία, συγκρούονται με περιορισμούς της νέας κυβέρνησης και συνεχίζουν να προωθούν το σύνθημα «Γυναίκες, Ζωή, Ελευθερία»
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Stalker τον παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Βρετανία

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Stalker τον παρακολουθούσε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Βρετανία

Το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες μετά την απόρριψη της αίτησής του για κρατική χρηματοδότηση της ασφάλειάς του - Η γυναίκα αυτή φέρεται να είχε ακολουθήσει τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ ακόμη και σε ταξίδι τους στη Νιγηρία
LIFO NEWSROOM
«Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Διεθνή / «Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ενηλικιώνονται χωρίς βασικά εμβόλια λόγω της διστακτικότητας των γονιών τους - Η ιστορία της Λέισι Μάντισον αποκαλύπτει τους κινδύνους, τις επιπτώσεις και τη σημασία της εμπιστοσύνης στην επιστήμη
LIFO NEWSROOM
BBC: Η Γαλλία σε νέα πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Διεθνή / Γαλλία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Ο Γάλλος πρόεδρος παρά την παραίτησή του Σεμπαστιάν Λεκορνί, του έδωσε προθεσμία 48 ωρών, για να να επιτευχθεί συμφωνία με τα κόμματα για ένα «σχέδιο σταθερότητας» για τη χώρα
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

«Μπορώ να τα καταφέρω χωρίς σχεδόν κανέναν, εκτός από τον Μάικλ» φέρεται να είχε πει κάποτε για τον συνεργάτη του, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά από οικονομικό κάνδαλο
LIFO NEWSROOM