Θεσσαλονίκη: Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο σακίδιο 41χρονου έξω από τα δικαστήρια

Θεσσαλονίκη: Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο σακίδιο 41χρονου έξω από τα δικαστήρια Facebook Twitter
Φωτ: Thesstoday
0

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στο σακίδιο που κατείχε ο άντρας, ο οποίος, νωρίτερα το πρωί, προκάλεσε αναστάτωση έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, απειλώντας να ενεργοποιήσει μηχανισμό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται τελικά για 41 ετών άντρα, κάτοχο διπλής υπηκοότητας, τόσο ελληνικής όσο και ιρλανδικής. Στο εσωτερικό του σακιδίου βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούμενος από κροτίδες πυροτεχνικής σύνθεσης, καλωδίωση - μπαταρίες.

Βάσει εκτιμήσεων των πυροτεχνουργών της ΕΛΑΣ, ο μηχανισμός υπό προϋποθέσεις θα ήταν λειτουργικός, ικανός να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς σε απόσταση έως 3 μέτρων. Βρέθηκε, επίσης, ένα πιστόλι, το οποίο φαίνεται να ήταν ρέπλικα. Ο άντρας φώναζε και απειλούσε «θα σας τινάξω στον αέρα», όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε και συνελήφθη.

Η αστυνομική προανάκριση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Ελλάδα / Πώς έγινε η επίθεση στην Πολυτεχνειούπολη: Ταυτοποιήθηκε ο κουκουλοφόρος που χτύπησε την υπάλληλο του κυλικείου

Η γυναίκα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού - Σήμερα θα ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας του κυλικείου, μετά την ανάθεσή του σε διαχειριστή
LIFO NEWSROOM
Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM