Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time Facebook Twitter
Φωτ.: Time
0

Τον Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε ως το «Πρόσωπο της Χρονιάς», το περιοδικό Time για το 2024.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ κατακτά για δεύτερη φορά τον τίτλο, αφού κέρδισε την ίδια διάκριση και το 2016 μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές.

Η συγκεκριμένη έκδοση ανακηρύσσει κάθε χρόνο από το 1927 ένα «Πρόσωπο της Χρονιάς», από ιστορικούς παγκόσμιους ηγέτες μέχρι προσωπικότητες που εκπροσωπούν την Τέχνη. Το 2023 τον τίτλο κέρδισε η Τέιλορ Σουίφτ, για την πρωτοφανή επιτυχία της στην παγκόσμια μουσική σκηνή αλλά και την επιρροή που ασκεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» του Time Facebook Twitter
Φωτ.: Time

Το Time καταλήγει στην επιλογή του προσώπου της χρονιάς, με βάση το άτομο ή την ομάδα ανθρώπων με μεγαλύτερη επιρροή στις παγκόσμιες υποθέσεις «είτε για καλό ή είτε για κακό». «Εδώ και 97 χρόνια, οι συντάκτες του TIME επιλέγουν το Πρόσωπο της Χρονιάς: το άτομο που, καλώς ή κακώς, επηρέασε περισσότερο τον κόσμο και απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα των τελευταίων 12 μηνών. Πολλά χρόνια, η επιλογή αυτή είναι δύσκολη. Το 2024, δεν ήταν», γράφει ο Sam Jacobs, αρχισυντάκτης του TIME.

Ο Τραμπ αποκαλύφθηκε σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του TODAY στις 12 Δεκεμβρίου ότι ήταν η επιλογή του περιοδικού. Στη λίστα ο Ρεπουμπλικάνος επικράτησε των υπόλοιπων εννέα «εξεχουσών προσωπικοτήτων» που διεκδικούσαν τον τίτλο.

Η πρώτη του εμφάνιση στο εξώφυλλο του Time ήταν το 1989.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Νέοι νόμοι κατά της ρητορικής μίσους μετά την τραγωδία στην παραλία Μπόντι

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός ανακοινώνει νέους νόμους κατά της ρητορικής μίσους, παραδεχόμενος ότι θα μπορούσαν να είχαν γίνει περισσότερα πριν από τη σφοδρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της χώρας
THE LIFO TEAM
O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM