Ο Σάββας Ξηρός φοιτητής στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ

Ο Σάββας Ξηρός φοιτητής στο τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ Facebook Twitter
Ο Σάββας Ξηρός κατά τη διάρκεια της δίκης της «17 Νοέμβρη» το 2003/ Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Ο Σάββας Ξηρός είναι πλέον φοιτητής καθώς «πέρασε» στο τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου τη Αθήνας.

Ο ισοβίτης τρομοκράτης της «17 Νοέμβρη» αναμένεται σήμερα Τετάρτη ή αύριο Πέμπτη να μεταφερθεί στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, στη Σχολή Θετικών Επιστημών, όπου στεγάζεται το τμήμα Φυσικής, προκειμένου να ολοκληρώσει την εγγραφή του και να μπορέσει να ακολουθήσει η φοίτηση. 

Εκκρεμεί ωστόσο να διευκρινιστεί η μορφή που θα έχει η φοίτηση του Σάββα Ξηρού στο Φυσικό του ΕΚΠΑ, εάν δηλαδή θα γίνεται με διά ζώσης παρουσία του στα αμφιθέατρα της σχολής ή με κάποιον άλλον τρόπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σάββας Ξηρός ήταν ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκίνησε η εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη», όταν τον Ιούνιο του 2002 εξερράγη στα χέρια του βόμβα που η τρομοκρατική οργάνωση σχεδίαζε να τοποθετήσει για την επόμενη τρομοκρατική της ενέργεια.

Σήμερα, παραμένει κρατούμενος, αν και λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, είχε τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί από το 2015, με βραχιολάκι. Ο ίδιος τότε, το είχε αρνηθεί επικαλούμενος λόγους θρησκευτικής συνείδησης.
 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Ελλάδα / Αποσωληνώθηκε και αναρρώνει η 14χρονη από την Κεφαλονιά: Ζήτησε να αγκαλιάσει γιατρούς και νοσηλευτές

Εντεροϊός είχε προκαλέσει παράλυση στην έφηβη που είχε διακομισθεί εσπευσμένα αρχικά στο Καραμανδάνειο και κατόπιν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου από την Κεφαλονιά
LIFO NEWSROOM
Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Πολιτισμός / Χίος: Μικρές φθορές από τη φωτιά στον ναό Αγίου Γεωργίου και στο Κάστρο της Βολισσού

Στον Ναό Αγίου Γεωργίου Πραστειάς καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εργοταξιακού εξοπλισμού στον προαύλιο χώρο, ενώ στο Κάστρο Βολισσού, ζημιές σημειώθηκαν στις υποδομές ανάδειξης 
LIFO NEWSROOM