H Βρετανία επανεξετάζει τη μελλοντική χρηματοδότηση του BBC

H Βρετανία επανεξετάζει τη μελλοντική χρηματοδότηση του BBC Facebook Twitter
Τα κεντρικά γραφεία του BBC στο Λονδίνο / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε την επανεξέταση της μελλοντικής χρηματοδότησης του BBC μετά τη λήξη του τρέχοντος 10ετούς καταστατικού του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα το 2027.  

Σε δήλωσή της στο βρετανικό κοινοβούλιο, η υπουργός Πολιτισμού Λίζα Νάντι δήλωσε ότι το κόστος της τηλεοπτικής άδειας του BBC θα αυξάνεται σύμφωνα με τον πληθωρισμό κάθε χρόνο μέχρι το 2027. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος της ετήσιας έγχρωμης τηλεοπτικής άδειας θα είναι 174,50 λίρες από τον Απρίλιο του 2025, δηλαδή αύξηση 5 λιρών.  

Η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε επίσης επιπλέον 32,6 εκατ. λίρες για την Παγκόσμια Υπηρεσία του BBC το 2025-26. Το BBC αντιμετωπίζει σκληρές διαπραγματεύσεις με τη βρετανική κυβέρνηση για τη χρηματοδότηση. Πολιτικοί και αντίπαλα στελέχη των μέσων ενημέρωσης έχουν στο παρελθόν διατυπώσει ιδέες όπως οι συνδρομές και η διαφήμιση ως εναλλακτικές λύσεις για το τέλος αδείας. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

Διεθνή / Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

«Της έκαναν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους» καταγγέλλει ακτιβιστής - Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής της σε υψίστης ασφαλείας φυλακή στην έρημο Νεγκέβ
LIFO NEWSROOM