Η AstraZeneca Ελλάδας πρωτοπορεί στη βιωσιμότητα με ηλεκτρικό στόλο 230 οχημάτων

Η AstraZeneca Ελλάδας πρωτοπορεί στη βιωσιμότητα με ηλεκτρικό στόλο 230 οχημάτων Facebook Twitter
Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά της AstraZeneca Ελλάδας.
0

ADVERTORIAL

Σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις παγκοσμίως, η AstraZeneca Ελλάδας πρωτοπορεί και συμβάλλει έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος με τη μετάβασή της στον ηλεκτροκίνητο στόλο. Στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας της εταιρείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, η εταιρεία αντικατέστησε και τα 230 οχήματα των εργαζομένων της με ηλεκτρικά, επιβεβαιώνοντας έτσι τη δέσμευσή της στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Ειδικότερα, η κίνηση αυτή εντάσσεται στη διεθνή πρωτοβουλία «Ambition Zero Carbon» της AstraZeneca, η οποία στοχεύει στη μείωση των εκπομπών άνθρακα σε παγκόσμιο επίπεδο και αναδεικνύει την περιβαλλοντική συνείδηση της εταιρείας. 

Πέρα από την αντικατάσταση, η AstraZeneca έχει προβεί σε ενέργειες για να διευκολύνει τη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων από τους εργαζομένους της. Στο πλαίσιο αυτό επιδοτεί έως και το σύνολο του κόστους για την εγκατάσταση φορτιστών στις κατοικίες των εργαζομένων που το επιθυμούν και έχει ήδη εγκαταστήσει 42 φορτιστές στα γραφεία της. Έτσι, διευκολύνει στην πράξη την υιοθέτηση ενός πιο βιώσιμου τρόπου ζωής για το προσωπικό της, συνεισφέροντας παράλληλα στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

«Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά της AstraZeneca Ελλάδας προς την επίτευξη του στόχου μηδενικών ρύπων από τις δραστηριότητες της εταιρείας παγκοσμίως. Συμβάλλει στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και υποστηρίζει τη δημιουργία ενός πιο υγιούς περιβάλλοντος για όλους», τόνισε η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου, Έλενα Χουλιάρα. Και πρόσθεσε: «Η ολοκλήρωση της μετάβασής μας στην ηλεκτροκίνηση ενισχύει και αναδεικνύει την περιβαλλοντική συνείδηση όλων των ανθρώπων μας. Στην AstraZeneca πιστεύουμε σταθερά ότι η υγεία του περιβάλλοντος συνδέεται άρρηκτα με την υγεία του ανθρώπου και το αποδεικνύουμε έμπρακτα. Η περιβαλλοντική προστασία αποτελεί προτεραιότητα του συνόλου των λειτουργιών μας και πυρήνα της αξιακής μας αλυσίδας».

Ευρύτερα, η AstraZeneca έγινε η πρώτη φαρμακευτική στον κόσμο που προχώρησε σε συμμετοχή στο πρόγραμμα EV100, το οποίο προωθεί τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων στον επαγγελματικό τομέα. Παράλληλα, η AstraZeneca αναλαμβάνει δράσεις για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα από τα επαγγελματικά ταξίδια, στοχεύοντας στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% έως το 2030. Μέσω της εκστρατείας «Every Mile Matters» ενθαρρύνει τους εργαζομένους της να χρησιμοποιούν πιο βιώσιμες μεθόδους ταξιδιού, για παράδειγμα να αποφεύγουν τις περιττές μονοήμερες εκδρομές.

Για την AstraZeneca η προστασία της υγείας μας συνδέεται άρρηκτα με την προστασία του περιβάλλοντος. Στην πράξη, άλλωστε, και η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση προχωρά στο πλαίσιο του εμβληματικού προγράμματός της «Ambition Zero Carbon» με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη χρήση 100% ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 50% έως το 2025. Η AstraZeneca δείχνει τον δρόμο για ένα πιο πράσινο μέλλον, όπου η προστασία του περιβάλλοντος θα συνδυάζεται με την επιστημονική καινοτομία στην υγεία και την εταιρική υπευθυνότητα.

Info: Επισκεφτείτε το www.AstraZenecaGoesElectric.gr για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρωτοβουλία.

Good Living
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια θέση δίπλα στον Καβάφη

Good Living / Μια θέση δίπλα στον Καβάφη

Η LIFO, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, σε προσκαλεί να έρθεις στο σημείο, μπροστά από την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη, να συναντήσεις τον Κ.Π. Καβάφη και να βγάλεις μια φωτογραφία μαζί του. Δες τη να δημοσιεύεται στο LIFO.gr και γίνε ένας από τους δέκα τυχερούς που θα κερδίσουν συλλεκτικά δώρα από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
THE LIFO TEAM
2.000 δέντρα για τη Γη: ΒΙΚΟΣ και we4all δίνουν ξανά ζωή σε Χίο και Βόρεια Εύβοια

Good Living / 2.000 δέντρα για τη Γη: ΒΙΚΟΣ και we4all δίνουν ξανά ζωή σε Χίο και Βόρεια Εύβοια

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, το φυσικό μεταλλικό νερό ΒΙΚΟΣ και η we4all υλοποιούν στοχευμένες δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, δίνοντας ουσιαστική ώθηση στην αποκατάσταση περιοχών που έχουν πληγεί.
THE LIFO TEAM
Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Good Living / Πέντε χρόνια δράσης της Motor Oil στην Αμυγδαλέζα: Μια πρωτοβουλία για τα ελληνικά δάση

Με ένα πρόγραμμα ουσιαστικής υποστήριξης στο Δασικό Εκκοκκιστήριο και τα Φυτώρια Αμυγδαλέζας και Πάρνηθας, η Motor Oil γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Γης συμβάλλοντας στην αναγέννηση των δασών της χώρας μας.
THE LIFO TEAM
Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το The Collective 

Good Living / Μια διαφορετική Δευτέρα στο γραφείο: Επίσκεψη στο καταφύγιο της ΑΝΙΜΑ με το «The Collective»

Ακολουθήσαμε τους εθελοντές της Kaizen Gaming στον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής και είδαμε πώς η προσφορά αλλάζει τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων.
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ