Σήμερα η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου στο Αίγιο

Σήμερα η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου στο Αίγιο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
0

Σήμερα στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου, παρουσία της οικογένειάς της και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπηρέτησε από τη δεκαετία του 1970, ως το 2012.

Η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου ανακοινώθηκε ότι θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου, 19 Οκτωβρίου, στη γενέτειρά της, το Αίγιο και συγκεκριμένα, στην εκκλησία του Αγίου Βασιλείου στα Βαλιμίτικα. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θα παραστεί και θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο στην εξόδιο ακολουθία.

Επιθυμία της οικογένειας, είναι, αντί στεφάνων, όσοι το επιθυμούν να κάνουν κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, «Φλόγα».

Η Βάσω Παπανδρέου έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη, σε ηλικία 80 ετών.

Σήμερα η κηδεία της Βάσως Παπανδρέου στο Αίγιο Facebook Twitter

Βάσω Παπανδρέου: Από Βαλιμίτικα Αιγίου στην Οξφόρδη

Η Βάσω Παπανδρέου υπήρξε η πρώτη γυναίκα επίτροπος της Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μία από τις διαπρεπείς οικονομολόγους, με διακρίσεις για το έργο της.

Γεννημένη στα Βαλιμίτικα Αιγίου, στις 9 Δεκεμβρίου 1944, η Βάσω Παπανδρέου σπούδασε Οικονομικά στην τότε ΑΣΟΕΕ και συνέχισε στην Αγγλία όπου έλαβε μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διδακτορικό από το πανεπιστήμιο του Reading, και στη συνέχεια δίδαξε στην Οξφόρδη.

Διετέλεσε μεταξύ άλλων υφυπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1985-1986), αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας (1986-1987), αναπληρωτής υπουργός Εμπορίου για τα θέματα της Ελληνικής Προεδρίας στη Κοινότητα (1988-1989), επίτροπος της ΕΟΚ για την Απασχόληση, τις Εργασιακές Σχέσεις και Κοινωνικές Υποθέσεις, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Εκπαίδευση και Κατάρτιση, και την Ισότητα των δύο Φύλων (1989-1993), υπουργός Ανάπτυξης (1996-1999), Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1999-2001) και ΠΕΧΩΔΕ (2001-2004) σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Ως υπουργός Εσωτερικών θεσμοθέτησε τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) έπειτα από εισήγηση, πρόταση και σχεδιασμό του Σταύρου Μπένου. Με πρωτοβουλία της κατοχύρωσε νομοθετικά τη συμμετοχή των γυναικών σε ποσοστό 33% στους συνδυασμούς των Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών 2002.

Ως υπουργός ΠΕΧΩΔΕ συνέβαλε καθοριστικά στην προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Βάσω Παπανδρέου διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στις 12 Φεβρουαρίου 2012, μετά την απόφασή της να καταψηφίσει το νέο μνημόνιο.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΡΟΥΛΑΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Συναντήση Μητσοτάκη - Ανδρουλάκη για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ο διάλογός τους

Σε κλίμα θεσμικής ευθύνης εξέφρασαν απόψεις για τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας και για την ανάγκη προσεκτικών, συντονισμένων πρωτοβουλιών σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο
THE LIFO TEAM