Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή φοιτητής για ληστείες - «Εμπνευστήκαμε από το το διαδίκτυο και τη μουσική που ακούγαμε»

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή φοιτητής για ληστείες - «Εμπνευστήκαμε από το το διαδίκτυο και τη μουσική που ακούγαμε» Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Στη φυλακή οδηγήθηκε 19χρονος φοιτητής, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε συμμορία που διέπραττε ληστείες και κλοπές, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Η λεία από την δράση της συμμορίας υπολογίζεται άνω των 6.000 ευρώ. Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών, κρίνοντας ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση της συμμορίας.

Στο ίδιο δικαστήριο παραπέμφθηκαν να δικαστούν ακόμα τρεις νεαροί, δύο 19χρονοι κι ένας 20χρονος, που καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 5,5, 3 και 2,5 ετών, αντιστοίχως, αλλά σε αντίθεση με τον φοιτητή, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι, ενόψει του Εφετείου, με περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους η συμμετοχή τους σε συνεδρίες με επιμελητή κοινωνικής αρωγής.

Το κατηγορητήριο περιελάμβανε επτά ληστείες και μία σε απόπειρα που τελέστηκαν το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου του τρέχοντος έτους με «στόχους» καφέ, καταστήματα ψιλικών, πρατήρια υγρών καυσίμων, όπως επίσης έξι κλοπές, εκ των οποίων οι περισσότερες σε απόπειρα.

Οι κατηγορούμενοι αποζημίωσαν τα θύματά τους και το δικαστήριο τούς χορήγησε τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Ο φοιτητής, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ληστείες τις οποίες τέλεσε με την απειλή είτε μαχαιριού είτε κατσαβιδιού, στην απολογία του έκανε λόγο για «απερισκεψία και ανωριμότητα». «Κατάλαβα από νωρίς ότι έκανα βλακεία κι εκεί σταμάτησα. Μετά στη φυλακή συνειδητοποίησα ότι έκανα κακό», είπε, ζητώντας συγγνώμη από τα θύματα.

Ανέφερε, δε, ότι τα πρωινά πήγαινε στο Πανεπιστήμιο και τα απογεύματα βοηθούσε τον πατέρα του στη δουλειά, ενώ τα χρήματα από τις ληστείες τα ξόδευε και αγόραζε δώρα για τον αδελφό του. Σε ερώτηση του δικαστηρίου για το πώς συνέλαβαν την ιδέα να προβούν σε αυτές τις πράξεις, ο ίδιος απάντησε: «από βίντεο στο διαδίκτυο και τη μουσική που ακούγαμε».

Σύμφωνα με το ίδιο κατηγορητήριο, ο νεαρός που καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5,5 ετών φέρεται να συνέδραμε τον φοιτητή στην τέλεση των ληστειών, οδηγώντας το αυτοκίνητο της μητέρας του ή δίκυκλη μηχανή κατά τη διαφυγή. Οι υπόλοιποι δύο κρίθηκαν ένοχοι για επιμέρους πράξεις του κατηγορητηρίου.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Ελλάδα / Περιστέρι: Ένοπλος ληστής «χτύπησε» δύο φορές σε 25 λεπτά – Άρπαξε 2.200 ευρώ με την απειλή μαχαιριού

Διπλή ληστεία σε καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Περιστέρι μέσα σε μόλις 25 λεπτά – Ο δράστης απείλησε υπαλλήλους με μαχαίρι και διέφυγε με 2.200 ευρώ. Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.
LIFO NEWSROOM
Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ελλάδα / Δημήτρης Παπανικολάου για Light: «Εδώ μιλάμε για ρητορική μίσους»

Ο διακεκριμένος παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, όπως και η κόρη του, σχολίασε τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω των μισαναπηρικών στίχων στο νέο τραγούδι του Light
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Ελλάδα / Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Τον κατασκευαστή της βόμβας αναζητούν οι Αρχές - Στο «μικροσκόπιο» το κινητό της 38χρονης

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά έναν άνδρα, φερόμενο ως κατασκευαστή του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος φέρεται να διέμενε με την 38χρονη σε διαμέρισμα στα Λαδάδικα που είχε νοικιαστεί μέσω Airbnb
LIFO NEWSROOM