ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Αυστραλός έδεσε με καλώδια τρία παιδιά που κολυμπούσαν στην πισίνα του

Αυστραλός έδεσε με καλώδια τρία παιδιά που κολυμπούσαν στην πισίνα του Facebook Twitter
0

Ένας Αυστραλός χρησιμοποίησε καλώδια για να δέσει και να κρατήσει τρία παιδιά που «συνέλαβε» να κολυμπούν στην πισίνα του σπιτιού του, μέχρι να έρθει η αστυνομία. 

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Matej Radelic, 46 ετών, έδεσε τα τρία παιδιά με καλώδια (cable ties) και κάλεσε την αστυνομία. Το «έγκλημά» τους; Είχαν «εισβάλλει» στην ιδιοκτησία του και είχαν μπει να κολυμπήσουν στην πισίνα του. Επρόκειτο για τρία παιδιά, ηλικίας έξι, επτά και οκτώ ετών - τα οποία μάλιστα βγήκαν αμέσως από την πισίνα όταν τους το είπε και κάθισαν να τα δέσει!

Τελικά, ο 46χρονος βρέθηκε ο ίδιος κατηγορούμενος για βαριά επίθεση κατά τριών ατόμων, με τους εισαγγελείς να υποστηρίζουν ότι οι ενέργειές του ήταν «απάνθρωπες» και παράλογες. Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι ο κ. Radelic είχε προβεί σε νόμιμες συλλήψεις πολιτών. Το Δικαστήριο Broome Magistrates άκουσε και τα δύο μέρη και συμφώνησε ότι η συμπεριφορά των παιδιών συνιστούσε «παράβαση και εγκληματική ζημία», αλλά όλα ήταν κάτω από την ηλικία ποινικής ευθύνης, η οποία είναι 10 ετών στη Δυτική Αυστραλία.

Σύμφωνα με το ABC, ο δικαστής Ντιν Πότερ έκρινε τον άνδρα ένοχο βαριάς επίθεσης κατά των δύο από τα τρία παιδιά, καθώς το μεγαλύτερο παιδί κρατήθηκε για μικρότερο χρονικό διάστημα και μπόρεσε να φύγει σύντομα. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 δολαρίων Αυστραλίας, με αναστολή για 12 μήνες.

Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε η κλήση του 46χρονου προς την άμεση δράση, όπου ακούγεται να λέει ότι τα δεμένα παιδιά δεν τραυματίστηκαν, αλλά «φοβήθηκαν και έκλαιγαν». «Ναι, για φαντάσου», ακούγεται να του απαντούν.

Όταν έφτασε στο σπίτι του η αστυνομία - που βρίσκεται σε απόσταση 2000km βορειοανατολικά του Περθ- ο 46χρονος φαίνεται να λέει απογοητευμένος: «Εννοώ ότι δεν υπάρχουν συνέπειες για τίποτα», αναφερόμενος στα παιδιά και στη συνέχεια: «Τι θα έκανες;... Αν νομίζεις ότι πρέπει να πάω φυλακή, θα το κάνω».

Ο εισαγγελέας της αστυνομίας Mícheál Gregg υποστήριξε ότι η πράξη του ήταν «δυσανάλογη» καθώς τα παιδιά συμμορφώθηκαν όταν τους ζητήθηκε να βγουν από την πισίνα και να καθίσουν. «Οι συνθήκες απλά δεν δικαιολογούν οποιαδήποτε χρήση βίας», είπε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM