Βίντεο από τις σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Βηρυτό αποτυπώνουν τη φρίκη

Βίντεο από τις σφοδρούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Βηρυτό αποτυπώνουν τη φρίκη Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

Βίντεο που αποτυπώνουν τους ήχους των εκρήξεων, τις φωτιές και τους πυκνούς καπνούς στη Βηρυτό, καταγράφουν τη φρίκη του πολέμου, μετά τη νέα, σφοδρή επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο.

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, στόχος του Ισραήλ ήταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ. Ισραηλινοί και Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η επίθεση είχε σκοπό να σκοτώσει τον Χασάν Νασράλα, τον επικεφαλής της πολιτοφυλακής του Λιβάνου που υποστηρίζεται από το Ιράν. Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν πολλά κτίρια κατοικιών νότια της Βηρυτού, της πρωτεύουσας του Λιβάνου, το απόγευμα της Παρασκευής, υποστηρίζοντας ότι το κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ βρισκόταν κάτω από αυτά.
Στόχος των χτυπημάτων ήταν ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με οκτώ Ισραηλινούς και δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας στην εφημερίδα, προς το παρόν όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν ο Νασράλα βρισκόταν στα κτίρια όταν χτυπήθηκαν.

Στα βίντεο ακούγονται οι ισχυρότατες εκρήξεις ενώ ταυτόχρονα πυκνός καπνός μαζί με τεράστιες φλόγες αναδύονται στον ουρανό από τα κτήρια που επλήγησαν στα νότια προάστια της Βηρυτού. Κάμερες που καταγράφουν τον ουρανό της πρωτεύουσας του Λιβάνου, πολίτες που σήκωσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά και τηλεοπτικά συνεργεία από όλο τον κόσμο που βρίσκονται στη Βηρυτό κατέγραψαν τη σφοδρή επίθεση.

Από το ισραηλινό χτύπημα, τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ πάνω από 80 είναι οι τραυματίες. Σύμφωνα με πηγές από τον Λίβανο, έξι κτήρια έχουν ισοπεδωθεί εντελώς, ενώ τηλεοπτικά συνεργεία κατέγραψαν τη δημιουργία ενός τεράστιου κρατήρα. 

Στόχος του Ισραήλ ήταν ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, καθώς χτυπήθηκε περιοχή που πιστεύεται πως βρισκόταν το αρχηγείο της οργάνωσης. Από τη Χεζμπολάχ, πηγές αναφέρουν πως ο Νασράλα είναι καλά, αν και μέσα ενημέρωσης στο Ισραήλ μετέδωσαν μέχρι και ότι είναι νεκρός. 

Ισραήλ: Ελπίζουμε να αποφύγουμε τη χερσαία επίθεση στον Λίβανο

Το Ισραήλ ελπίζει να μην χρειαστεί να προχωρήσει σε μια χερσαία επιχείρηση εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, αλλά δεν το αποκλείει, δήλωσε απόψε από τη Νέα Υόρκη ένας υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος.

Η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να εξακριβωθεί εάν από το πλήγμα στη Βηρυτό χτυπήθηκε ο ηγέτης της οργάνωσης, ο Χασάν Νασράλα.

Σχεδόν ταυτόχρονα, ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι συνεχίζει να πλήττει στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, όπως εκτοξευτήρες ρουκετών και χώρους αποθήκευσης όπλων.
 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: Βρετανός πέθανε πριν από μεταμόσχευση μαλλιών σε κλινική που είχε πελάτες τους Ριβάλντο, Τζιμπρίλ Σισέ

Διεθνή / Τουρκία: Βρετανός πέθανε πριν από μεταμόσχευση μαλλιών σε κλινική που είχε πελάτες τους Ριβάλντο, Τζιμπρίλ Σισέ

Ο 38χρονος Martyn Latchman κατέρρευσε κατά την προετοιμασία για μεταμόσχευση μαλλιών στην Κωνσταντινούπολη - Παρά τις ιατρικές εξετάσεις και την άμεση επέμβαση, έχασε τη ζωή του την ίδια μέρα
LIFO NEWSROOM
To ηφαίστειο Krasheninnikov στη Ρωσία εξερράγη μετά από 600 χρόνια - Σεισμός και συναγερμός για τσουνάμι

Διεθνή / To ηφαίστειο Krasheninnikov στη Ρωσία εξερράγη μετά από σχεδόν 600 χρόνια - Συναγερμός για τσουνάμι

Το ηφαίστειο Krasheninnikov στην Καμτσάτκα εξερράγη για πρώτη φορά από το 1463, πιθανώς λόγω του ισχυρού σεισμού 8,8R πριν λίγες ημέρες, με σύννεφα στάχτης έως 6 χλμ. και παγκόσμιο συναγερμό για τσουνάμι και αεροπορικά θέματα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ υποσχέθηκε δασμούς «χωρίς εξαιρέσεις» αλλά εισαγωγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων εξαιρούνται σιωπηρά

Διεθνή / Ο Τραμπ υποσχέθηκε δασμούς «χωρίς εξαιρέσεις» αλλά εισαγωγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων εξαιρούνται σιωπηρά

Παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς σε εισαγόμενα προϊόντα από δεκάδες χώρες, πάνω από το ένα τρίτο των εισαγωγών (περίπου 1 τρισ. δολάρια) έχει εξαιρεθεί
LIFO NEWSROOM
Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

Διεθνή / Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

«Το να υποβάλλεται σκοπίμως σε λιμό ο γιος μας στο πλαίσιο μίας εκστρατείας προπαγάνδας είναι μία από τις φρικτότερες πράξεις που έχει ποτέ δει ο κόσμος. Λιμοκτονεί μόνο και μόνο για να υπηρετήσει την προπαγάνδα της Χαμάς» λέει η οικογένεια του ομήρου
LIFO NEWSROOM
Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Η παγκόσμια απήχηση της νοτιοκορεατικής κουλτούρας έχει συμβάλει στην εκτίναξη της δημοτικότητας των καλλυντικών της - Οι Αμερικανοί ξόδεψαν περίπου 1,7 δισ. δολάρια σε προϊόντα K-beauty το 2024
LIFO NEWSROOM
Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Διεθνή / Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Το 88% των στρατιωτικών ερευνών του Ισραήλ για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα δεν κατέληξαν σε ευθύνες ή παραμένουν ανεπίλυτες - Ανάμεσά τους, επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς άμαχους
LIFO NEWSROOM