Πέθανε η πρώτη Αμερικανίδα αστροναύτης

Πέθανε η πρώτη Αμερικανίδα αστροναύτης Facebook Twitter
0

Περίπου 30 χρόνια πριν, στις 18 Ιουνίου 1983, η Sally Ride μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας Space Shuttle Challenger ξεκίνησε για την έβδομη αποστολή, STS-7. Τότε ήταν 32 χρονών, οπότε είχε δύο πρωτιές μαζί: ήταν η πρώτη γυναίκα και ο νεότερος αστροναύτης που ταξίδεψε στο διάστημα.

Η Ride, η οποία είχε διδακτορικό στη Φυσική από το πανεπιστήμιο Στάνφορντ, δεν ήταν μόνο αστροναύτης αλλά επίσης καθηγήτρια, συγγραφέας, αθλήτρια. Συνολικά είχε τέσσερα πανεπιστημιακά διπλώματα και ήταν μέλος της πρώτης τάξης αστροναυτών της ΝΑΣΑ που περιελάμβανε γυναίκες, το 1978.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Διεθνή / Habeas corpus: Η κυβέρνηση Τραμπ σκέφτεται να καταργήσει το δικαίωμα των κρατουμένων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Το habeas corpus αποτελεί θεμελιώδη αρχή του αγγλοσαξονικού δικαίου - Το Σύνταγμα των ΗΠΑ επιτρέπει την αναστολή της νομικής αυτής προστασίας μόνο «σε περιπτώσεις εξέγερσης ή εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ευρώπη πιέζει για εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας 30 ημερών - Η θέση της Ελλάδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε σήμερα στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία και την ανάγκη για άμεση εφαρμογή άνευ όρων εκεχειρίας τριάντα ημερών
LIFO NEWSROOM