Το 55% των Αμερικανών αντιτίθεται στην αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στο Ισραήλ

Το 55% των Αμερικανών αντιτίθεται στην αποστολή αμερικανικών δυνάμεων στο Ισραήλ Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Η Washington Post ανέφερε ότι μια δημοσκόπηση έδειξε ότι η πλειοψηφία στην Αμερική αντιτίθεται στην αποστολή δυνάμεων για να υπερασπιστεί το Ισραήλ εάν το τελευταίο δεχθεί επίθεση από τις γειτονικές του χώρες.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα ανέφερε ότι μια δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Συμβούλιο Παγκόσμιων Υποθέσεων του Σικάγο έδειξε ότι το 55% των Αμερικανών αντιτάχθηκαν στην αποστολή αμερικανικών δυνάμεων για να υπερασπιστούν το Ισραήλ εάν οι γείτονές του επιτεθούν, ενώ το 41% υποστήριξε να γίνει κάτι τέτοιο.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη διαδικτυακά από τις 21 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου, πριν από τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια και την επακόλουθη ιρανική απειλή, σε εθνικό δείγμα 1.056 ενηλίκων Αμερικανών με περιθώριο σφάλματος συν ή πλην 3,2 ποσοστιαίες μονάδες. Το δείγμα λήφθηκε μέσω του KnowledgePanel της Ipsos, μιας συνεχιζόμενης ομάδας έρευνας που στρατολογήθηκε μέσω τυχαίας δειγματοληψίας νοικοκυριών στις ΗΠΑ.

Η δημοσκόπηση του Συμβουλίου του Σικάγο έδειξε μια πτωτική μετατόπιση στην υποστήριξη των Αμερικανών για την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην άμυνα του Ισραήλ.

Το μερίδιο των Αμερικανών που υποστηρίζουν την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων για να υπερασπιστούν το Ισραήλ εάν οι γείτονές του επιτεθούν (41%) είναι το χαμηλότερο από τότε που το Συμβούλιο του Σικάγου άρχισε να θέτει την ερώτηση το 2010. Εκείνη τη χρονιά, το 47% των Αμερικανών υποστήριξε την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων. Το 2012, το 49% την υποστήριξε και το 2014 το 45% υποστήριξε την ιδέα. Το 2015, το 2018 και το 2021, το 53% των Αμερικανών υποστήριξε ένα τέτοιο σχέδιο.

Τα ευρήματα συνοδεύονται από άλλες δημοσκοπήσεις που έδειξαν ότι ένα αμερικανικό κοινό φαίνεται να ενοχλείται από το Ισραήλ εν μέσω του πολέμου στη Γάζα, που σκότωσε 39.653 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας. Το υπουργείο δεν κάνει διάκριση μεταξύ αμάχων και μαχητών, αλλά λέει ότι η πλειονότητα των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά.

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM