Υψίπεδα Γκολάν: H υποστήριξη της Kάμαλα Χάρις στην ασφάλεια του Ισραήλ είναι «ακλόνητη»

Υψίπεδα Γκολάν: H υποστήριξη της Kάμαλα Χάρις στην ασφάλεια του Ισραήλ είναι «ακλόνητη» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου Κάμαλα Χάρις / EPA
0

Η υποστήριξη της Κάμαλα Χάρις  στην ασφάλεια του Ισραήλ είναι «ακλόνητη», διαμηνύει σύμβουλός της, μετά το πολύνεκρο χτύπημα στα Υψίπεδα Γκολάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αντιπρόεδρος και πιθανή υποψήφια των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου, έχει ενημερωθεί και παρακολουθεί στενά το ζήτημα της φονικής επίθεσης με ρουκέτα σε γήπεδο ποδοσφαίρου, στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν. Η επίθεση στοίχησε τη ζωή σε 12 παιδιά και εφήβους ηλικίας 10 έως 20 ετών, ενώ τραυμάτισε άλλους περίπου 30 . Παράλληλα, ένας 13χρονος αγνοείται. 

«Η αντιπρόεδρος έχει ενημερωθεί και παρακολουθεί στενά τη φρικιαστική επίθεση της Χεζμπολάχ σε γήπεδο ποδοσφαίρου στο Ματζντάλ Σαμς, στο βόρειο Ισραήλ, που έγινε το Σάββατο και σκότωσε πολλά παιδιά και εφήβους. Καταδικάζει αυτή τη φρικιαστική επίθεση και θλίβεται για όλους όσοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν», ανέφερε ο σύμβουλός της Κάμαλα Χάρις.

«Το Ισραήλ συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρές απειλές για την ασφάλειά του και η υποστήριξη της αντιπροέδρου στην ασφάλεια του Ισραήλ είναι ακλόνητη», κατέληξε. Σημειώνεται πως λίγες ώρες πριν, ο Λευκός Οίκος μέσω ανακοίνωσης απέδωσε την ευθύνη για το φονικό χτύπημα στη Χεζμπολάχ.

Σε ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Άντριεν Γουάτσον, προσθέτει πως ο Λευκός Οίκος μετά την επίθεση, βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με Ισραηλινούς και Λιβανέζους αξιωματούχους. «Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε από τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου. Ήταν η ρουκέτα τους, και εκτοξεύτηκε από περιοχή που ελέγχουν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με το Ισραήλ, που κατηγορεί εξίσου τη Χεζμπολάχ για την επίθεση, ήταν ένας ιρανικής κατασκευής πύραυλος Falaq-1 , ο οποίος έφερε κεφαλή 53 κιλών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM