Παραίτηση Μπάιντεν: «Τον εξοργίζει που σκοντάφτει όταν περπατάει», δήλωσε ο αδελφός του

Παραίτηση Μπάιντεν: «Τον εξοργίζει που σκοντάφτει όταν περπατάει», δήλωσε ο αδελφός του Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο 81χρονος Τζο Μπάιντεν την Κυριακή από την εξοχική κατοικία του στο Ντέλαγουερ, όπου αναρρώνει από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε με ανοιχτή επιστολή την πρόθεσή του να μη διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία των ΗΠΑ απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και το ABC News, επικαλούμενο πηγές από το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, αποκάλυψε πως ακόμα και οι στενοί συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου δεν γνώριζαν για την παραίτησή του, ο μικρότερος αδελφός του Φρανκ Μπάιντεν, έκανε αποκαλυπτικές δηλώσεις για το θέμα στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.  Ο 70χρονος Φρανκ Μπάιντεν ανέφερε στο ABC News πως η απόφαση του αδελφού του να εγκαταλείψει την προεκλογική κούρσα για τις εκλογές του Νοεμβρίου ελήφθη μετά από «στενή επικοινωνία» με όλα τα μέλη της οικογένειάς του.

Όπως αποκάλυψε ο Φρανκ Μπάιντεν, την περασμένη εβδομάδα πολλά από τα μέλη της οικογένειας με επικεφαλής την Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν, είχαν συζητήσεις για την υποψηφιότητα Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. «Η οικογένεια πάντα στήριζε τον πρόεδρο, που έκανε ό,τι πίστευε καλύτερο για την χώρα», τόνισε ο μικρότερος αδελφός του Αμερικανού προέδρου.

«Ήταν πραγματικά φρικτό (για την οικογένεια) να βλέπει τα "σκυλιά" να του επιτίθενται ανεξέλεγκτα», είπε ο Φρανκ Μπάιντεν, αναφερόμενος στους επί χρόνια συμμάχους του προέδρου, που τις τελευταίες εβδομάδες τον καλούσαν να αποσυρθεί από την προεκλογική κούρσα. «Αυτό (η παραίτηση) συνοψίζεται στο εξής: Έχει να κάνει με τη γενική του υγεία και ζωντάνια. Όχι με την γνωστική του κατάσταση. Αλλά είναι περήφανος τύπος, τον εξοργίζει που σκοντάφτει όταν περπατάει», δήλωσε ο Φρανκ Μπάιντεν στο ABC News. Ο ίδιος, πρόσθεσε πως ο Τζο Μπάιντεν έχει μόνο ένα πράγμα το μυαλό του, δεν τον ενδιαφέρει το «εγώ» του, ούτε έχει φιλοδοξίες, θέλει μόνο το καλύτερο για την χώρα του.

Ο Φρανκ Μπάιντεν, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μην διεκδικήσει δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο, έκανε δηλώσεις και στο CBC News. «Κατά την ταπεινή μου άποψη η υγεία του προέδρου έπαιξε εν μέρει ρόλο στην απόφασή του να ανακοινώσει την απόσυρσή του», ανέφερε ο μικρότερος αδελφός του Τζο Μπάιντεν στο CBC News. Όμως, πηγή κοντά στην οικογένεια Μπάιντεν δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο πως ο Φρανκ Μπάιντεν υποφέρει από αλκοολισμό και δεν έχει μιλήσει με τον αδελφό του για εβδομάδες. Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως οι δηλώσεις του Φρανκ Μπάιντεν είναι εντελώς ψευδείς.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM