Λονδίνο: 11χρονη πέθανε από φάρμακο που έβαλε η γειτόνισσά της για τους κοριούς

Λονδίνο: Νεκρή 11χρονη από φάρμακο που έβαλε η γειτόνισσά της κατά των κοριών Facebook Twitter
Η 11χρονη Φατίχα Σαμπρίν που πέθανε από το δηλητήριο για τους κοριούς
0

Μια γυναίκα από το Λονδίνο προκάλεσε τον θάνατο μιας 11χρονης, την ημέρα των γενεθλίων της, στην προσπάθεια της να ξεφορτωθεί κοριούς. 

Η 34χρονη Τζέσμιν Άκτερ, που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού στο Λονδίνο, καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε δύο χρόνια φυλάκισης με διετή αναστολή ενώ πρέπει να κάνει 150 ώρες εθελοντικής εργασίας. 

Η 34χρονη, είχε εισάγει παράνομα στη Μεγάλη Βρετανία φωσφίδιο του αλουμινίου από την Ιταλία προκειμένου να εξοντώσει τους κοριούς που ζούσαν στο διαμέρισμά της στο ανατολικό Λονδίνο. 

Αφού η 34χρονη γυναίκα έριξε την δηλητηριώδη ουσία γύρω από το σπίτι της, απομακρύνθηκε με την οικογένεια της για 24 ώρες. Η ουσία αντέδρασε με την υγρασία δημιουργώντας ένα θανατηφόρο αέριο φωσφίνης το οποίο παραλληλίζεται με όπλο χημικού πολέμου. 

Το επικίνδυνο αέριο διέρρευσε σε γειτονικά διαμερίσματα, σκοτώνοντας τη Φατίχα Σαμπρίν την ημέρα των ενδέκατων γενεθλίων της. Η διαρροή του αερίου οδήγησε ένα ακόμη παιδί στο νοσοκομείο. 

Πώς το δικαστήριο του Λονδίνου επέβαλε την ποινή στην 34χρονη 

Σύμφωνα με το δικαστήριο, υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με κοριούς στην πολυκατοικία που έμενε η κατηγορούμενη. 

«Ο ιδιοκτήτης είχε προβεί σε κάποιες ενέργειες, αλλά φαίνεται ότι ήταν μάλλον πρόχειρες και οι υπάλληλοι που έκαναν την απεντόμωση στο παρελθόν δεν φαίνεται να ήταν καλά εκπαιδευμένοι».  

Η απόφαση της Άκτερ να αντιμετωπίσει το ζήτημα παίρνοντας φωσφίδιο αλουμινίου σε επιβατική πτήση από την Ιταλία θα μπορούσε να προκαλέσει ένα «καταστροφικό περιστατικό στον αέρα και να θέσει σε κίνδυνο εκατοντάδες ζωές», συμπλήρωσε η δικαστής. 

«Καταλαβαίνω ότι έχεις κατακλυστεί από ενοχές. Φαίνεται πολύ απίθανο να ξεχάσεις ποτέ ότι αυτό που συνέβη στη Φατίχα ήταν το αποτέλεσμα δικών σου πράξεών. Μια νεανική ζωή γεμάτη υποσχέσεις έχει χαθεί», είπε η δικαστής. 

Με πληροφορίες από BBC, Skynews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM