Η Έφη Αχτσιόγλου συμμετέχει σε πρόγραμμα της Τζασίντα Άρνερν

Η Έφη Αχτσιόγλου συμμετέχει σε πρόγραμμα της Τζασίντα Άρνερν Facebook Twitter
Έφη Αχτσιόγλου
0

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι μία από τις πολιτικούς της Ευρώπης στους οποίους απευθύνθηκε η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν για το πρόγραμμα Field, ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να παρουσιάσει ένα μοντέλο ηγεσίας πιο προσιτό από αυτό που γνωρίζουμε σήμερα. 

Ειδικότερα η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς και πρώην υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μαζί με άλλους 13 έμπειρους προοδευτικούς Ευρωπαίους πολιτικούς, θα συμμετάσχει στην ομάδα που διαμορφώσει αυτό το πρόγραμμα, μετά από τιμητική πρόσκληση που της έγινε από την Νεοζηλανδή πρώην πρωθυπουργό.

Σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου κάνει λόγο για «τιμητική» πρόταση:

«Με μεγάλη τιμή και χαρά δέχθηκα την πρόταση της πρώην πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, να είμαι μία εκ των 14 έμπειρων Ευρωπαίων προοδευτικών πολιτικών που θα συγκροτήσουμε το νέο της πρόγραμμα “Field”.

Η Jacinda Ardern έχοντας υπάρξει μια από τις νεότερες γυναίκες πρωθυπουργούς στον κόσμο, υποστήριξε και ανέδειξε έναν τρόπο ηγεσίας εντελώς διαφορετικό από τους παγιωμένους. Ένα μοντέλο ηγεσίας που βασίζεται στην ενσυναίσθηση, στην κινητοποίηση μέσω της ελπίδας και όχι του φόβου, στην οικοδόμηση δημόσιας στήριξης μέσω της κατανόησης των προβλημάτων και της συζήτησης και όχι της επιβολής και της ισχύος.

Είναι πραγματικά συγκινητικό ότι η Jacinda Ardern και η ομάδα της είδαν σε εμένα -όπως μου είπαν- παρόμοια χαρακτηριστικά “πλοήγησης” στην πολιτική και μου πρότειναν να συμμετάσχω, μαζί με άλλους 13 σπουδαίους ευρωπαίους πολιτικούς, σ’ αυτό το πρόγραμμα.

Σκοπός του προγράμματος η ανταλλαγή εμπειριών, η αλληλοϋποστήριξη, η δημιουργία μιας κοινότητας πολιτικών με παρόμοια χαρακτηριστικά, η έμπνευση για να προσφέρουμε περισσότερα από τις θέσεις που υπηρετούμε».


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η προσπάθειά μου να βοηθήσω τους συμπολίτες μου δεν έχει καμία απολύτως σχέση με παράνομες πράξεις

Πολιτική / Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η προσπάθειά μου να βοηθήσω δεν έχει καμία σχέση με παράνομες πράξεις»

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εξωτερικών, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ
LIFO NEWSROOM